Prins cu marfa contrafacuta

Magazin Salajean 21 iunie 2010 0

Prins cu marfa contrafacutaAdministratorul unei societati comerciale din Simleu Silvaniei a fost prins, in cadrul unei actiuni derulate saptamana trecuta de catre politisti, comercializand in magazin articole de imbracaminte contrafacute.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Salaj, Nadia Serban, a declarat ca infractiunea a fost constatata in cadrul actiunii organizate de catre politistii din cadrul Politiei orasului Simleu Silvaniei, impreuna cu cei din cadrul posturilor de politie arondate, pentru prevenirea si combaterea activitatilor comerciale ilicite, dar si a actelor si faptelor care aduc atingere ordinii si linistii publice. La societatea respectiva s-au gasit expuse la vanzare 47 de produse, printre care maieuri, tricouri, treninguri, centuri si sepci, ce purtau marci identice cu cele ale titularilor marcilor inregistrate: Puma, Nike, Adidas si Armani.

Administratorului societatii i s-a intocmit dosar de cercetare penala pentru savarsirea infractiunii de punere in circulatie, fara drept, a unui produs purtand o marca identica sau similara cu o marca inregistrata pentru produse identice sau similare si care prejudiciaza pe titularul marcii inregistrate, fapta prevazuta si sanctionata la Legea nr. 84/1998, privind marcile si indicatiile geografice, a afirmat Serban. Pe langa dosarul de cercetare penala, politistii i-au ridicat, in vederea confiscarii, marfa in valoare de 3.400 de lei.

Tot in cadrul actiunii, politistii simleuani au sanctionat cateva zeci de persoane certate cu legea, printre care s-au numarat atat comercianti din Simleu Silvaniei, cat si soferi care s-au aventurat pe strazile orasului. In total, au fost aplicate 57 de sanctiuni contraventionale insotite de amenzi in valoare de 6.500 de lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »