Principele Radu – la Zalău

Magazin Salajean 26 mai 2011 0

Principele Radu - la Zalău

Alteţa Sa Regală, Principele Radu al României, s-a aflat, ieri, la Zalău pentru a-şi lansa două volume – unul din evenimente având loc în sala „Avram Iancu” a Primăriei, iar celălalt la Colegiul Naţional „Silvania.

Fără să facă din cele două acţiuni manifestări protocolare, Alteţa Sa Regală a declarat că volumul „Provizorat istoric” s-a bucurat de o neaşteptat de bună primire din partea oamenilor, lucru care l-a determinat să „îl urmeze” prin ţară, într-un tur de promovare. „Nu am avut pretenţia să aştern pe hârtie cuvinte pentru literatură, dar am încercat să explic rostul familiei regale. Aceasta are rolul de a sluji statul român, deşi acest lucru este mai greu de înţeles în timpul prezent”, a declarat Principele Radu.

Potrivit sursei citate, rostul coroanei regale este să amintească românilor că trăiesc într-o ţară care are o amprentă, o identitate şi le arată că sunt liberi şi stăpâni pe destinul lor. „Acest volum nu conţine între coperţi nici politică, nici economie, nici exerciţii de presă, ci o alăturare de cuvinte al unui membru al familiei regale despre propriile trăiri”, a spus Principele Radu.

În vizită la Colegiul Naţional Silvania

Alteţa Sa Regală a fost prezent, ieri, şi în sala festivă a Colegiului Naţional Silvania Zalău, la o întâlnire cu elevii şi cadrele didactice, cadru în care a fost lansat volumul Principele Radu – un destin. Apărut la editura Litera Internaţional, cartea îi are drept autori pe Vladimir Creţulescu şi Corina Murafa şi vorbeşte despre experinţele de viaţă ale Principelui Radu.

Întâlnirea cu elevi zălăuani a fost şi prilej ca Alteţa Sa să caracterizeze Colegiul Naţional Silvania Zalău prin tradiţie şi trecut, făcând referire la împlinirea în acest an a 365 de ani de existenţă a unităţii şcolare. Acest loc împleteşte vechiul şi tradiţionalul cu tânăra generaţie a comunităţii, ceea ce reprezintă prosperitatea şi stabilitatea în societate. Vreau, astfel, să punctez câteva din învăţămintele Casei Regale a României. Eu nu sunt o statuie sau un tablou şters de praf odată la zece ani. Din contră, Casa Regală este plină de istorie, dar totodată reprezintă un instrument democrat, un instrument de consolidare a statului şi respectabilitatea naţiunii. E ceva ce nu dispare niciodată, nici în trecut şi nici în viitor. Astfel că pentru tânăra generaţie este foarte important adoptarea unui comportament adecvat atât în societate, cât şi faţă de ei înşişi, a afirmat Principele Radu.

În acelaşi context, reprezentantul Casei Regale a subliniat diferenţa între generaţii, cu aşteptări ridicate din partea tinerilor din ziua de astăzi. Informaţia este la îndemâna oricui, dată fiind accesabilitatea şi evoluţia tehnologiei informatice. Acesta este şi scopul vizitei de astăzi, şi anume prezentarea rolului reprezentanţilor Coroanei Române în formarea tinerei generaţii, a menţionat Principele Radu.

Elevilor şi profesorilor participanţi la întâlnire le-au fost înmânate câteva volume din cartea lansată, precum şi pliante având următorul text: Vrem un trai mai bun acasă, vrem să ieşim cu fruntea sus în lume! Aşteptăm de 20 de ani câteva lucruri simple pentru ţara noastră. Să punem capăt împreună acestei aşteptări în zadar!, dar şi adresele de internet ale Alteţei Sale Regale, respectiv www.principeradublog.ro şi www.principeradu.ro.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »