Prin unire cresc lucrurile mici!

Magazin Salajean 31 ianuarie 2007 0

Prin unire cresc lucrurile mici!

Consiliul Judetean al Elevilor (CJE), in colaborare cu Inspectoratul Scolar Judetean (ISJ) si Consiliul Judetean Salaj a organizat ieri, o intalnire a membrilor structurii cu reprezentantii mass – media. Scopul acestei intalniri a fost, in special, de a prezenta proiectele realizate de-a lungul primului an de viata al acestei structuri. La eveniment au luat parte Tiberiu Marc, presedintele CJ, Laura Golvacsy, inspector educativ din cadrul ISJ Salaj, membrii CJE si reprezentanti ai presei salajene.

In deschiderea acestei intalniri, Tiberiu Marc, presedintele Consiliului Judetean, a adresat un indemn, tuturor elevilor prezenti, de a- si sustine interesele in toate proiectele care ii privesc. Ar trebui sa va impuneti cu seriozitate in toate proiectele care va privesc direct. De multe ori, politicile pe care le promoveaza autoritatile judetene si locale ar trebui luate in consultare si cu alte structuri asa cum este CJE. Pentru ca, multe din deciziile pe care acestia le iau nu sunt intotdeauna favorabile voua, a afirmat Marc.

Carmen Dobocan, presedintele Consiliului Judetean al Elevilor si eleva in clasa a XI -a la Colegiul National Silvania a prezentat cele patru proiecte care s-au derulat de-a lungul primului an de viata. Consiliul Judetean al Elevilor a fost intemeiat in cursul lunii februarie 2006, iar de atunci a incercat sa devina vocea elevului salajean, deruland proiecte cu teme specifice si de actualitate. Motto -ul elevilor este: Prin unire cresc lucrurile mici!

Unul dintre proiecte, intitulat Siguranta in scoala!, s-a desfasurat la Simleu Silvaniei si a avut ca scop prezentarea cauzelor de violenta din scoala si discutii pe baza unor cazuri reale. Elevii participanti la proiect au relatat din experientele lor proprii, venind si cu unele sugestii pentru imbunatatirea relatiei politie – comunitate.

Un alt proiect de mare succes a fost Profesor pentru o zi. Prin intermediul acestui proiect s-a oferit ocazia elevilor sa devina profesori, iar profesorilor sa redevina elevi. In total au participat 300 de elevi, care au intrat in rolul profesorilor.

In cadrul aceleiasi intalniri, au avut loc si alegeri pentru functiile de vicepresedinte si secretar al structurii. Astfel, fiecare dintre cei cinci elevi alesi pentru a candida la aceste doua functii au avut de prezentat cate un discurs despre ce inseamna acest post pentru ei. In functia de vicepresedinte a fost ales Sergiu Marian – elev in clasa a X -a la Colegiul National Silvania si Madalina Petrean – eleva in clasa a X -a la Colegiul Tehnic Al. Papiu Ilarian. In functia de secretar a fost aleasa Daniela Balanean – eleva in clasa a XI -a la Liceul de Arta Ioan Sima Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »