Prin fabricile Michelin Zalau sufla vantul crizei

Magazin Salajean 15 decembrie 2008 0

Prin fabricile Michelin Zalau sufla vantul crizeiFabricile producatorului francez de anvelope Michelin, din Romania, isi intrerup temporar activitatea si, odata cu acest nefericit demers, cei 1.300 de angajati ai fabricii Silvania Zalau au intrat, de vineri, in somaj tehnic. La acestia se adauga alti 300 de muncitori de la RomSteel Cord Zalau, care au fost pusi pe liber la mijlocul saptamanii trecute, mai precis miercuri.

Pana la reluarea productiei, care, potrivit conducerii Michelin ar fi programata pentru inceputul lui ianuarie, inca angajatii celor doua fabrici vor incasa 75 la suta din salariul de baza. Economia mondiala continua sa se degradeze intr-o maniera accelerata si consumul sa se reduca. Piata anvelopelor este direct influentata de aceasta situatie, iar cererea scade puternic in Uniunea Europeana. Pentru a mentine stocurile la acelasi nivel cu cererea pietei, Michelin Romania este obligata sa ajusteze productia, reducand cu doua saptamani activitatea uzinelor la sfarsitul anului, au precizat surse oficiale din cadrul Michelin Romania. Cu alte cuvinte, decizia conducerii Michelin, privind prelungirea vacantei de iarna pentru angajatii celor doua fabrici din Zalau, a fost luata din cauza crizei economice mondiale, care se pare ca a determinat o scadere a cererii pe piata anvelopelor.

Atat pentru piata interna de inlocuire, cat si pentru cea externa, Michelin Zalau produce diverse tipuri de anvelope: de camion, industriale, destinate echiparii stivuitoarelor, masinilor si utilajelor care lucreaza in minele subterane. Pana saptamana trecuta, productia uzinei era de peste 600.000 de anvelope.

Pe de alta parte, uzina RomSteel Cord furnizeaza uzinelor Grupului Michelin cordul metalic, una dintre cele mai importante componente ale carcasei anvelopei. Zilnic, Michelin RomSteel Cord producea 10.000 de kilometri de cablu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »