Primul salajean omorat <br>de gripa porcina

Magazin Salajean 23 decembrie 2009 0

Primul salajean omorat <br>de gripa porcinaGripa AH1N1 a facut prima victima in Salaj, desi judetul nostru este printre cele care au avut inregistrate, pana acum, foarte putine imbolnaviri cu noua tulpina de virus. Potrivit unor surse oficiale care au dorit sa isi pastreze anonimatul, este vorba de un barbat de 30 de ani, din Zalau, care a fost internat intr-un spital din Cluj. Gripa AH1N1 a dezvoltat complicatii pe fondul unor alte afectiuni pe care barbatul le prezenta, medicii clujeni neputand sa il salveze.

Reprezentantii Biroului de presa al Ministerului Sanatatii au refuzat sa faca precizari asupra cazului, declarand doar ca pot fi facute publice numai date referitoare la numarul de decese, nu si la locul de provenienta/domiciliu sau evolutia bolii. Pe langa decesul salajeanului, alte doua persoane au fost rapuse de gripa noua, pe fondul altor afectiuni.

Ieri, la nivel national, erau confirmate alte 50 cazuri noi de gripa cu virus AH1N1, numarul total al imbolnavirilor ajungand la 5.297.

Cele mai multe noi cazuri de gripa porcina s-au inregistrat in Bucuresti (14) si Cluj (13), restul fiind in Brasov, Arges, Maramures, Bacau, Bihor, Covasna, Galati, Harghita, Prahova, Sibiu, Valcea, Vrancea si Ilfov.

Pana in prezent au fost vaccinate cu vaccinul gripal pandemic CANTGRIP peste 75. 000 de persoane, nefiind semnalate reactii adverse.

In Salaj, si-au facut vaccinul respectiv mai putin de 500 de persoane, desi judetul dispune de circa 10.000 de doze de vaccin primite de la Ministerul Sanatatii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »