Primul mall din Salaj va fi deschis in noiembrie

Magazin Salajean 1 octombrie 2009 0

Primul mall din Salaj va fi deschis in noiembrie

Desi dezvoltatorii de centre comerciale au devenit mult mai atenti in ceea ce priveste inceperea de noi proiecte, dupa ce piata a demonstrat ca o serie de orase nu pot sustine vanzarile din doua sau mai multe proiecte de retail, zalauanii vor putea sa cumpere din mall incepand din noiembrie.

Conditiile actuale de piata si faptul ca efectele crizei economice se resimt la fiecare buzunar nu le dau ghes dezvoltatorilor sa inceapa constructia de mall-uri in orasele care au sub 100.000 de locuitori. Cu toate acestea, in Zalau, primul mall din judet va fi deschis in noiembrie, investitia apartinand SC Euro Activ SRL Zalau.

Ridicat in centrul municipiului, in vecinatatea fostei Piete Agroalimentare, mall-ul ocupa o suprafata de aproximativ 5.100 de metri patrati, din care 3.000 de metri patrati sunt destinati spatiilor comerciale, iar diferenta este alocata pentru depozitare, echipamente tehnice, culoare interioare.

Investitorul local a reusit sa treaca peste criza financiara, care ii face precauti pe retailerii in ceea ce priveste ocuparea de noi spatii comerciale, astfel ca 80 la suta din locatiile pe care le gazduiste complexul comercial sunt deja inchiriate, ne-a declarat administratorul SC Euro Activ SRL, Dumitru Rus. Constructia mall-ului a fost finalizata, se fac ultimele finisaje. Pana acum, investitia ajunge la 3,5 milioane de euro. Aproximativ 80 la suta din spatii sunt deja inchiriate, asa cum estimam, iar firmele au termen ca pana in noiembrie, cand vom inaugura mall-ul, sa le amenajeze. Am incheiat contracte cu firme ce comercializeaza articole vestimentare, produse de parfumerie, distribuitori de presa si carte, electrocasnice, farmacii, fast food-uri, a declarat Dumitru Rus.

Mallul are patru niveluri, fiecare de peste 1.000 de metri patrati, parterul fiind inchiriat unor firme notariale, iar la subteran a fost realizata o parcare.

La ultimul nivel, spatiul este compartimentat pentru un restaurant, dar inca nu a fost inchiriat. Initial, se dorea si realizarea unor cinematografe in incinta complexului comercial, dar s-a renuntat la idee, din cauza ca rentabilitatea lor a fost pusa sub semnul intrebarii.

Pentru a face legatura intre nivele, sunt prevazute scari rulante si un lift, dar proiectantul a tinut cont si de realizarea unor accese pentru persoanele cu handicap.

Constructia primului mall din Salaj a inceput, in centrul Zalaului, la inceputul anului 2008 si, potrivit proiectului, lucrarea trebuia finalizata in 2010. Intrucat constructia a mers mai bine decat se asteptau investitorii, finalizarea lucrarilor s-a facut in acest an.

SC Euro Activ SRL Zalau a fost infiintata in 1991, activitatea principala fiind furnizarea de materii prime pentru constructorii de drumuri.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »