Primul licean prefect pentru o zi, eleva la Colegiul National Silvania Zalau

Magazin Salajean 26 noiembrie 2010 0

Primul licean prefect pentru o zi, eleva la Colegiul National Silvania Zalau

Lavinia Andreea Sabou, eleva in clasa a XI-a D, la Colegiul National Silvania Zalau, este primul licean selectat sa indeplineasca functia de Prefect pentru o zi, in cadrul campaniei initiate de Institutia Prefectului Judetului Salaj, in parteneriat cu Inspectoratul Scolar Judetean Salaj.

As vrea sa fiu << prefect pentru o zi >> in judetul Salaj pentru a deschide ochii colegilor si prietenilor mei, pentru a schimba tot ce se poate in bine, pentru a nu mai privi nici ei, nici succesorii nostri viata de pe o zi pe alta, pentru a ne face un plan de actiune pe << termen lung >>. Alt motiv pentru care am ales sa particip la acest concurs ar fi acela ca m-am saturat sa fiu un simplu cetatean in acest oras, in acest judet, in aceasta tara si sa nu << conteze >> parerea mea. Nu mai trebuie sa fim indiferenti. Fiecare dintre noi trebuie sa se implice, sa schimbam lucrurile in bine!, isi argumenteaza Lavinia Sabou interesul pentru demersul institutiei.

Potrivit Institutiei Prefectului, eleva a fost invitata sa participe luni, 29 noiembrie, la sediul Prefecturii, la activitatile incluse pe agenda de lucru a prefectului Vegh Alexandru, dar si sa cunoasca structura organizatorica a institutiei si modul cum funtioneaza aceasta.

Elevii de liceu din Salaj, interesati de administratia publica si de modul cum se desfasoara o zi din viata unui inalt demnitar public, se pot inscrie in continuare pentru a participa la campania Prefect pentru o zi.

Fiecare elev care doreste sa participe la campanie va trimite, pana cel tarziu in 15 decembrie, un material scris (eseu de maxim 1.200 de cuvinte) in care sa prezinte motivele pentru care vrea sa fie prefect pentru o zi si consideratii privind rolul administratiei publice din Romania. Materialele vor fi trimise pe adresa: psj@prefecturasalaj.ro. O comisie din cadrul Institutiei Prefectului va juriza aceste materiale si in baza rezultatelor vor nominaliza inca cinci elevi care vor fi prefecti pentru o zi.

Fiecare dintre elevii selectati va fi prefect timp de o zi pe luna, in perioada decembrie 2010 – aprilie 2011. In cursul lunii mai 2011, toti cei sase elevi vor fi invitati sa participe la festivitatea de incheiere a campaniei, unde isi vor prezenta consideratiile privind experienta traita in cadrul Institutiei Prefectului Judetului Salaj. Regulamentul campaniei poate fi consultat si pe site-ul www.prefecturasalaj.ro.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »