Primul Centru de Consiliere pentru alcoolici se deschide, astazi, la Zalau

Magazin Salajean 19 octombrie 2010 0

Primul Centru de Consiliere pentru alcoolici se deschide, astazi, la Zalau

Incepand de astazi, persoanele dependente de consumul de alcool, precum si familiile acestora, care in majoritatea cazurilor devin victimele abuzurilor verbale si fizice, au posibilitatea de a beneficia de consiliere gratuita pentru a renunta la acest viciu. Episcopia Salajului, prin Asociatia Filantropia Porolissum Zalau, inaugureaza, astazi, Centrul de Consiliere si Informare pentru persoanele cu probleme in consumul de alcool, precum si pentru membrii familiilor acestora, fiind primul centru de acest fel deschis in judetul Salaj.

Presedintele Asociatiei Filantropia Porolissum, pr. Claudiu Nechita, ne-a declarat ca sedintele de consiliere vor fi sustinute, in mod voluntar, de catre consilierii din cadrul Centrului Judetean de Resurse si Consiliere Educationala Salaj, precum si alti voluntari care sunt sau vor fi instruiti prin practica efectiva la Centrul de Adictii Sf. Dimitrie Basarabov din Cluj-Napoca. Forma de realizare a activitatilor presupune: actiuni de promovare si informare, grupuri de suport, dar si consilieri individuale sau de grup. Activitatile propuse in program sunt indreptate, in principal, catre persoanele dependente de consumul de alcool si membrii familiilor acestora, ne-a declarat pr. Claudiu Nechita.

Deschiderea festiva va avea loc incepand cu ora 11, la sediul Asociatiei Filantropia Porolisum din municipiul Zalau, pe strada Andrei Saguna nr.6, in prezenta Preasfintiei Sale, dr. Petroniu Florea, Episcopul Salajului. Sunt invitati la acest eveniment reprezentanti ai Consiliului Judetean Salaj, ai Primariei Municipiului Zalau, din cadrul Directiei Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului, Directiei de Asistenta Sociala si Comunitara Zalau, reprezentanti ai Directiei de Sanatate Publica, ai Colegiului Medicilor Salaj, Inspectoratului Scolar Judetean Salaj si ai Directiei pentru Cultura, Culte si Patrimoniul Cultural National Salaj.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »