Primim la redactie: Stimati colegi dascali, (si nu numai)

Magazin Salajean 7 iunie 2010 0

Se spune ca oamenii se cunosc in vremuri de restriste si mi-a fost dat sa simt adanca semnificatie a acestei zicatori populare recent, cu ocazia grevei generale pe termen NELIMITAT, cand nici masurile draconice ce urmeaza a fi puse in aplicare nu i-au scos din amorteala pe multi dintre prea distinsii nostri colegi.

Stiu, in unele scoli, mai ales licee, s-au facut presiuni, in special pentru a fi desfasurat bacalaureatul.

Stiu, multi colegi si-au facut socoteala ca pe langa cei 25% vor mai pierde la salariu si zilele de greva.

Stiu, cei mai multi s-au gandit ca nu mai pot rezolva nimic.

Stiu si inteleg toate astea, dar ceea ce nu pot intelege este faptul ca, parca paralizati, fiecare asteapta sa faca altul primul pas.

Trebuie sa fim sinceri si sa recunoastem ca cel putin in ceea ce priveste multe scoli generale si gradinite, nu putem vorbi de adevarate presiuni si daca cei de la licee si-au asumat riscul de a nu intra la examene si ceilalti puteam risca neplata catorva zile de greva.Si atunci stau si ma intreb: DE CE?!

Si-au pierdut colegii nostri chiar intr-atat demnitatea? Nu inteleg ca a fi membru de sindicat nu e o obligatie, ci un drept? Nu stiu ca aceasta forma de organizare are la baza principiul SOLIDARITATII? Fiecare traieste dupa proverbul Tune si trazneasca, numai nu ma nimereasca.

Asteapta ca liderii de sindicat sa se razboiasca cu guvernul, sa castige procese, dar nu misca un deget pentru a-i sustine, ca si cand sindicatul n-ar fi chiar ei, care nesiliti de nimeni au ales sa adere, ba mai mult, isi schimba hotararile de la o ora la alta.

Imi doresc ca toti acesti colegi care asteapta in continuare sa scoata altii carbunii din foc pentru ei, sa simta consolare in toamna ca nu numai lor li s-au redus salariile.

Eu as fi fost linistita daca aveam convingerea ca am facut TOT ce a depins de noi.

CEI CE NU STIU SA LUPTE PENTRU CEEA CE VOR, MERITA CEEA CE AU !

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »