Primim la redacţie: Scrisoare deschisă comunităţii locale

magazinsalajean 22 octombrie 2012 2
Primim la redacţie: Scrisoare deschisă comunităţii locale

Prin această scrisoare dorim să vă reţinem atenţia cu un demers al oragnizaţiei noastre pentru dezvoltarea serviciilor de recuperare medicală a copiilor cu deficit motor.
Fundaţia “ ACASĂ” Zalău este o organizaţie non-profit, non-guvernamentală şi apolitică, înfiinţată în anul 2000, care oferă servicii socio-medicale pentru persoanele cu deficit motor, într-un sistem integrat (îngrijiri la domiciliu, ambulator şi spitalizare).
De la an la an numărul solicitărilor de tratament este tot mai mare şi patologia tot mai complexă, ajungându-se la o durata de aşteptare ce depăşeşte 2,5 ani pentru serviciile spitaliceşti şi 6 luni pentru ambulator.
Pentru a răspunde aşteptărilor mereu în creştere, cu sprijinul Fundaţiei Casa Olanda, principalul nostru sponsor, am demarat construirea unui Departament de recuperare medicală pentru copii cu deficit motor.
Din totalul bugetului pentru această dezvoltare, sponsorul olandez asigură doar costurile de construcţie în suma de 1684972 lei (385250 euro), nu şi plata TVA în sumă de 404393 lei (92540 euro), apreciind că este nedrept ca din banii colectaţi de copii din Olanda pentru copii bolnavi din România, să fie plătite taxe către statul român.
Vă adresăm invitaţia de a fi parte la efortul civic de ajutorare a copiilor cu deficit motor prin sensibilizarea autorităţilor române, fie prin sponsorizarea unei părţi din plata cotei TVA datorată statului.
Dacă veţi da curs acestei invitaţii, un membru al organizaţiei noastre se va deplasa la sediul dumneavoastră pentru a vă oferi mai multe detalii şi a lua act de condiţiile viitoarei noastre colaborări.
Facem menţiunea ca Fundaţia “ ACASĂ” Zalău oferă servicii socio-medicale în regim de gratuitate pentru un număr de peste 3500 de persoane în fiecare an.
Vă mulţumim că aţi parcurs aceste rânduri şi sunteţi alături de copiii cu deficit motor.

Director al Consiliului Director,                   Manager general,
Joseph Sampermans                                           Leontin Băbţan

Comentarii

comments

2 Comentarii »

Comentariile venite din partea voastra cu privire la articolele prezentate pe website-ul nostru sunt apreciate de autorii materialelor si de ceilalti utilizatori, daca sunt exprimate intr-un limbaj decent. Ne rezervam dreptul sa nu publicam sau sa inlaturam de pe magazinsalajean.ro acele mesaje/comentarii/opinii licentioase (injurii, cuvinte obscene si atacul la persoana).

  1. Anonim 22 octombrie 2012 at 09:59 - Reply

    Banii promisi de Primarie pentru a cumpara convectoare pentru defavorizati pot fi redistribuiti.

  2. ion 22 octombrie 2012 at 10:07 - Reply

    Sunt curios daca pentru bisericile construite in Zalau din bani proveniti din donatiile enoriasilor s-au platit asemenea taxe catre stat! Nu-l stiu pe Butiri pre evlavios dar in schimb preotii sunt asiduu frecventati de politicieni mai ales in campania electorala. Suntem o tara condusa de idioti!

Lasa un Raspuns »