Primim la redacţie

Explicaţii cu privire la articolul din „Magazin Sălăjean” din 7 ianuarie 2014.

Este adevărat că Direcţia Silvică, prin directorul Oros Dorel, a făcut o plângere penală împotriva mea şi a celorlalţi colegi ai mei. Aceste teren despre care este vorba, de 2.800 mp, a fost proprietatea unei familii din satul Mirşid. Conform cererii de retrocedare în baza legilor fondului funciar, terenul a fost validat şi pus în posesia respectivei familii. Această familie l-a vândut numitului Iov Teodor, pentru ca după decesul său, terenul să ajungă la soţia şi cei doi copii.
Pe acest teren este construită o magazie pe care toată lumea o ştie drept „Cabana lui Iov” şi care a fost construită de pădurarul Iov Teodor, bineînţeles când era în viaţă, ajutat de diverşi prieteni din comună. Sunt oameni în comună care ştiu acest lucru.
În 1997 îşi declară în Registrul Agricol şi la impozite această construcţie. Ba mai mult, din 2001 are şi contract de furnizare a energiei electrice pe numele său.
Consider că este destul de clar documentat să arăt că acest teren nu a fost niciodată al Primăriei şi, în consecinţă, Primăria nu a putut vinde ceva ce nu este al ei. Consider că discuţia cu Romsilva este că acest teren îl va revendica este „o glumă proastă” şi un capitol încheiat. Terenul a fost mai întâi retrocedat şi mai apoi vândut. De fapt, sentinţa civilă nr. 1224/20 martie 2012 rămasă definitivă-irevocabilă prin nerecurare explică foarte clar toată această întâmplare nefericită şi din conţinutul ei reţinem: „Prezenta hotărâre ţine loc de contract autentic de vânzare-cumpărare” „dispune întabularea în C.F. a dreptului de proprietate al defunctului Iov Teodor, cu titlu de cumpărare”, teren care rămâne în componenţa masei succesorale a def. Iov Teodor trecând la cei trei moştenitori şi „dispune notarea în C.F. 50409 Mirşid a imobilului cabană, cu titlul de construire”, Carte Funciară care alături de 50408 şi 50410 sunt proprietatea moştenitorilor lui Iov Teodor. Problema principală de fapt este cabana. Mă întreb retoric: „Oare puteam noi trece peste o hotărâre judecătorească”? Eu cred că nu.
Am considerat că este necesar să dau aceste explicaţii deoarece din articol se întelege cu totul altceva, dar nu ne rămâne decât să aşteptăm ca instanţa să facă lumină în acest caz.

Primarul comunei Mirşid,
Călin Augustin Bereschi

4 Thoughts to “Primim la redacţie”

  1. Anonim

    Nu trebuia sa dati autorizatie de constructii pe ceva ce era de 30 si de ani nu este vorba de terenul e legal.

  2. Anonim

    SE NUMESTE DREPT LA REPLICA, NU PRIMIM LA REDACTIE!

  3. Anonim

    La asa drept la replica speram ca se vor continua cercetarile asupra celor 3 si in alte cazuri ,ex’;atrbuiriea de lucrari la neamuri , vanzarea conductelor ,piatra de la moigrad ,lucrari cu buldoexcavatorul, fara nici o situatie …haos total sa nu mai vb. de serviciul social,unde se fac anchete din birou,si in baza lor exista sute de handicapati,in comuna;

Leave a Comment