Primim la redactie

Magazin Salajean 23 februarie 2010 0

Plangere impotriva conducerii Adapostului de Noapte Zalau

Subsemnatul, Ovidiu Lingurar, declar urmatoarele prin prezenta. In Adapostul de Noapte se petrec o gramada de lucruri si nimeni nu ia masuri. Avem probleme acolo, cu un domn pe nume Darius Porumb, care face discriminari si ne ameninta ca ne da afara. Dar am mare curaj sa va spun ca sunt cateva persoane care dorm in canale, in baraci si pe banci, oameni din intreg judetul Salaj.

Ne miram ca mor oameni neajutorati si loviti in voia sortii. Acesta este Darius Porumb, care isi face singur dreptate, stiind ca noi trebuie sa tacem. Daca nu tacem, ne alunga din adapost. Doresc ca prin aceasta plangere sa se faca dreptate si sa i se atraga atentia lui Darius Porumb ca rugam sa fie adusa televiziunea sa vada ce se intampla la adapostul de noapte. Isi bat joc de noi si ne trateaza ca pe niste caini. Porumb a pus pe o fata numita Kalai Iudith sa faca curat cu pretextul ca ea este angajata la DASC si ne fura si ne insulta si aduce injurii la adresa noastra. Mai aduc la cunostinta ca este o femeie de serviciu, careia ii zicem Doamna Flori, care a facut curat in adapostul de noapte, dar atunci nu ne-a lipsit nimic din lucruri.

Eu doresc sa revina aceasta femeie la datorie. Vreau sa fie tras la raspundere Darius Porumb si sa-i aduc la cunostinta ca nu este bine ce face. Fiecare suntem loviti de soarta si de saracie si el vine si striga la beneficiarii adapostului de noapte. Nu imi ramane decat sa va deschid mintea si inima pentru ca si noi suntem oameni si vrem sa se faca dreptate si sa nu fim respinsi. Sunt sapte fosti beneficiari ai adapostului de noapte care dorm afara de multe ori. De multe ori ne da afara, ca noi nu avem dreptate.

Vreau sa se faca lumina in acest caz si sa fie intelegere. Noaptea cand venim la adapost ne baga inauntru in zece reprize. Darius Porumb ne cere niste obligatii, sa platim, dar din ce, ca nu avem niciun venit. Inca un lucru cer, daca se poate, sa ni se prelungeasca sederea de la ora 19:00 si pana la ora 10:00, pentru ca nu suntem multumiti cu programul de acum. In zilele lucratoare si la sfarsit de saptamana nu ne lasa sa intram in adapostul de noapte cu mancare.

Chiar daca le spunem ca am primit-o de la cineva, ne-o arunca. Vreau sa fie dat de rusine acest Darius Porumb pentru ce face cu asistatii din adapostul de noapte. Vreau ca toti locuitorii din Zalau sa citeasca si sa vada ce se intampla la adapostul de noapte din Zalau, mai rau ca la alte adaposturi din judet. Si sa fie adusi toti oamenii strazii de pe drumuri.

Ovidiu Lingurar, fost beneficiar Adapostul de Noapte Zalau

Primaria Municipiului Zalau raspunde acuzatiilor

Saptamana trecuta, Comisia de Disciplina a sanctionat in scris doi dintre beneficiarii serviciilor Adapostului de Noapte pentru agresarea persoanei care se ocupa de curatenie. Unul dintre acestia este O. L., care afirmati ca a formulat o reclamatie, redactiei dumneavoastra. Conform Regulamentului de Organizare si Functionare, programul Adapostului de Noapte este intre orele 19:00 si 7:00. In perioada cu temperaturi scazute, ca o masura suplimentara de protectie, pentru persoanele care nu lucreaza, s-a convenit ca pot ramane in centru pana la ora 13:00. Persoanele cazate in cadrul Adapostului de Noapte beneficiaza de cazare si masa. Nu sunt acceptate persoane aflate sub influenta alcoolului sau a altor substante care modifica comportamentul uman. De asemenea, este interzis accesul cu alimente, deoarece este asigurata masa (mancarea cu care intentioneaza sa intre in adapost este reprezentata de resturi adunate din containere).

Persoana care se ocupa de curatenie la Adapostul de Noapte este beneficiara a serviciilor acestuia si este angajata in cadrul Serviciului pentru Tineri Dezinstitutionalizati. In cadrul Adapostului de Noapte nu sunt tolerate acte de indisciplina sau alte manifestari care contravin Regulamentului de Organizare si Functionare a Adapostului de Noapte.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »