Primim la redactie

Magazin Salajean 27 octombrie 2009 0

Rugaciuni inchinate

SFANTULUI ANTON DE PADOVA

Anul acesta, la 15 august, in ziua de Sfanta Marie, credinciosii din Chilioara au trait o mare sarbatoare. Biserica catolica din sat, ridicata cu sprijinul credinciosilor localnici dar si cu sprijinul comunitatii romane din Italia, a fost sfintita. La sfintirea bisericii au participat, pe langa un numar foarte mare de credinciosi, si un mare sobor de preoti, printre care s-au numarat episcopul greco catolic, protopopii de Zalau si Simleu, dar si protopopii romani catolici de Imola si Venetia, ambii nascuti in Chilioara. Cu aceasta ocazie, biserica noua din Chilioara a primit MOASTELE SFANTULUI ANTON DE PADOVA de la preotul ENZO M. POIANA, rectorul BAZILICII SFANTULUI ANTON DIN PADOVA – ITALIA.

Biserica din Chilioara este deschisa tuturor credinciosilor care vor sa se inchine la moastele Sfantului Anton de Padova. In fiecare marti, aici au loc slujbe speciale dedicate marelui si iubitului sfant si facator de minuni ANTON DE PADOVA. Moastele Sfantului Anton de Padova sunt in permanenta in biserica noua din Chilioara.

Preotul de aici, parintele Sabin Cicsa, a inceput in data de 15 septembrie postul de 9 marti inchinat Sfantului Anton, post care se va termina in 10 noiembrie, cu o slujba speciala, la care sunt invitati mai multi preoti, la biserica din satul Chilioara.

Pentru cei care nu cunosc foarte bine zona, la Chilioara se ajunge, de la Zalau, prin Hereclean – Guruslau – Cosei – Archid – Chilioara.

Ca un bun credincios, ma inchin deseori Afantului Anton, caruia ii multumesc pentru harurile primite si il rog sa imi ocroteasca familia si sa implineasca acele minuni pe care numai rugaciunile sale pe langa bunul Dumnezeu le pot face sa se implineasca. Am fost la Chilioara si m-am inchinat sfintelor moaste si voi merge si in data de 10 noiembrie, intre ora 9.00 si ora 20.00, pentru a participa la slujba speciala inchinata, de mai multi preoti, Sfantului Anton si indemn, pe aceasta cale, si pe alti credinciosi sa vina si sa spuna o rugaciune in fata moastelor celui care a fost supranumit Sfantul minunilor, Sfantul Anton de Padova.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »