Primim la redacţie

Magazin Salajean 15 aprilie 2011 0

REPLICĂ

La articolul apărut în ziarul Magazin Sălăjean din data de 12.04.2011,

Sălajul, în topul Judeţelor murdare

Primarul comunei Ip, Ioan Boer este de acord cu părerea d-nei Comisar Erzsebet Csutak Nagy că într-adevăr judeţul Sălaj ar fi unul dintre cele mai curate din ţară. Dar nu sunt de acord cu interpretarea “eronată” în special în comunitatea pe care o reprezint şi situaţia responsabilităţii tuturor instituţiilor statului care au aruncat totul în braţele primarilor, lucru care unii colegi reuşesc într-un mandat să se lupte cu morile de vânt ale statului, alţii nu, şi atunci ne întrebăm “de ce nu funcţionează sistemul” care este implementat să fie dus până la capăt? Ştiţi de ce? Că nu este colaborare de sine stătătoare între instituţii şi acesta se numeşte “eronat”.

După cum ne declară Comisarul Gărzii de Mediu este că au fost date un număr de şase amenzi în anul 2010, în valoare de 62000 lei, dintre care erau două persoane fizice şi patru juridice, printre care se numără şi pentru comuna Ip. Vreau să vă spun că este puţin având în vedere cum stăm la capitolul abandon deşeuri, cât şi nerespectarea proprietarilor şi deţinătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu, de a lua măsuri de salubrizare a terenurilor neocupate productiv sau funcţional în special a căilor de comunicaţie, rutiere şi feroviare.

Din acest punct de vedere vreau să arăt faptul că Primăria Ip, în urma unui control avut în data de 07.04.2011 de reprezentanţii Gărzii de Mediu a fost amendată cu 2000 lei şi mă întreb pentru ce şi de ce?

Pentru că trebuie să se realizeze la fiecare început de an amenzi încasate către Ministerul Mediului care de fapt nu favorizează cu nimic comunitatea locală prin acest gest. Aş dori ca pe data de 09.05.2011 când se colectează deşeul menajer în baza contractului pe care îl avem încheiat cu Societatea AVE ECOSERV şi pe data de 10.05.2011 când se colectează deşeul selectiv să vină reprezentanţii din partea G.M. Sălaj să vadă şi să înveţe de la cetăţenii Comunei Ip cum se colectează deşeurile menajere şi selective. Totodată să ia măsuri împotriva acelor persoane juridice şi fizice care deţin proprietăţi pe raza Comunei Ip şi nu respectă obligaţiile faţă de mediul înconjurător, pentru că, conducerea Primăriei Ip împreună cu persoanele de la 416 fac curat atât pe păşuni, văi şi căi rutiere.

Întrebarea în general ar fi către G.M. Sălaj: De ce acele controale la Primării se lasă cu amenzi de fiecare dată şi cine trebuie să plătească: d-l sau d-na Comuna Ip din bugetul local sau persoana cu atribuţiile ce îi revin din salariul pe care îl încasează tot de la bugetul local.

Cu respect,

Primarul comunei Ip,

Ioan BOER

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »