Primii 19 zalauani accepta plata apei la comun

Magazin Salajean 29 octombrie 2010 0

Primii 19 zalauani accepta plata apei la comun

Compania de Apa Somes Sucursala Salaj a semnat, miercuri, 27 octombrie, primul contract de furnizare/prestare a serviciului de alimentare cu apa si de canalizare intocmit cu respectarea noilor prevederi legale. Contractul a fost parafat cu o zi inainte de intrarea in vigoare a noilor documente care reglementeaza relatia dintre operator si clienti, sustine Marcel Zaharia, directorul companiei.

Potrivit spuselor sale, cei mai harnici consumatori s-au dovedit cei 19 locatari ai blocului N97 din cartierul Dumbrava Nord, al caror imputernicit legal a semnat in urma cu numai doua zile noul contract. Asta inseamna ca de luna viitoare, intregului bloc i se va emite o singura factura, careia operatorul ii va atasa un tabel cu consumul defalcat pe apartamente in baza citirii contoarelor din gospodarii. In ciuda reticentei de care dau dovada abonatii, oficialul sucursalei judetene se declara optimist: Consider ca actiunea de incheiere a noilor contracte va decurge normal si pana la urma vom intra in legalitate cu furnizarea serviciului. Chiar daca o parte dintre consumatori sunt reticenti, nu cred ca vom ajunge in situatia de a sista furnizarea apei.

Pentru instiintarea clientilor cu privire la noile prevederi, Compania deruleaza, in Zalau si Jibou, o actiune de notificare a tuturor celor 22.000 de consumatori din spatiile condominiale privind rezilierea contractelor pe apartamente si nevoia incheierii contractelor cu imputernicitul legal sau asociatia de locatari pana la 28 ianuarie 2011.

De asemenea, un anunt intr-o varianta prescurtata este afisat la toate scarile de bloc din cele doua orase, iar reprezentantii scarilor de bloc vor primi un model de proces verbal pentru desemnarea imputernicitilor legali. Conform prevederilor Regulamentului, imputernicitul legal se desemneaza in cadrul adunarii locatarilor, cu incheierea unui proces verbal cuprinzand semnaturile participantilor la aceasta adunare, hotararea adunarii fiind legala doar cu votul majoritatii simple a locatarilor din acel condominiu.

Consumatorii sunt obligati prin lege sa incheie noile contracte pana cel tarziu in 28 ianuarie 2011.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »