Prime de angajare pentru tineri

Magazin Salajean 15 august 2007 0

Absolventii institutiilor de invatamant inregistrati la Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj beneficiaza la angajare de o prima neimpozabila, egala cu un salariu de baza minim brut pe tara garantat in plata. Conditia pentru ca tinerii sa primeasca acesti bani este ca ei sa se angajeze cu program normal de lucru si pe o perioada mai mare de 12 luni.

Potrivit unui comunicat de presa, sunt stimulati financiar si absolventii carora li s-a stabilit dreptul la indemnizatie de somaj si reusesc sa se angajeze in perioada in care o primesc. Astfel, tinerilor li se va acorda, pe langa prima de incadrare, si o suma neimpozabila, egala cu indemnizatia de somaj la care ar fi avut dreptul pana la expirarea perioadei de acordare a acesteia daca nu s-ar fi angajat. Acesta suma se acorda dupa 12 luni de la angajare.

Tot de stimulente financiare vor beneficia si persoanele care iau somaj, dar se angajeaza intr-o localitate situata la o distanta mai mare de 50 de kilometri de localitatea in care isi au domiciliul stabil. Primele de incadrare care se acorda in astfel de cazuri sunt egale cu nivelul a doua salarii minime brute pe tara, in vigoare la data acordarii. Legea mai prevede acordarea unei prime de instalare egala cu nivelul a sapte salarii minime brute pe tara si pentru cei care se incadreaza in munca intr-o alta localitate si ca urmare a acestui fapt isi schimba domiciliul.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »