Primarul Zalaului – mosier cu acte in regula

Magazin Salajean 2 septembrie 2011 0

Primarul Zalaului - mosier cu acte in regula

In perioada de criza economica, printre cele mai sigure plasamente financiare sunt aurul si terenurile. Daca pentru caratele stralucitoare, pretul a urcat constant in ultimii ani, pentru terenuri, in ciuda blocajului imobiliar din ultimele 24 de luni, estimarile pe termen lung ale analistilor financiari arata ca valoarea va creste. Printre cei care au inteles acest lucru se numara si primarul Zalaului, Radu Capilnasiu, care intre cei 42 de edili de resedinte de judet si capitala, se afla pe primul loc in ceea ce priveste suprafata de teren intravilan detinut.

Fie an de criza economica sau an de bunastare deosebita, terenurile raman plasamente financiare sigure pe termen lung si nu isi pierd niciodata valoarea. Suprafetele sunt cu atat mai valoroase daca se afla in intravilanul localitatilor, putand fi racordate, astfel, la retele de utilitati si beneficiind de cai de acces cel putin pietruite.

Printre cei care au inteles avantajele investitiilor in terenuri se numara primarii de orase si comune, multi dintre ei detinand parcele intinse pe zeci de hectare. Potrivit unei analize facute de Econtext.com asupra proprietatilor imobiliare detinute de primarii din orasele resedinta de judet ale Romaniei, plus capitala, cei 42 de edili detin nu mai putin de 118,44 hectare de teren, adica in medie 2,82 hectare/primar.

Edilul cu cea mai mare suprafata de teren detinuta este cel al Timisoarei, Gheorghe Ciuhandu, acesta detinand 27,58 de hectare de teren, majoritatea extravilan. Pe locul al doilea in acest top alcatuit de Econtext se situeaza primarul Buzaului, Constantin Boscodeala, cu 27,36 hectare de teren si aici majoritatea fiind intravilan. Locurile trei si patru sunt ocupate de primarii oraselor Slobozia si Tulcea, Gabi Ionascu, respectiv Constantin Hogea, cu 16,7 hectare si 11 hectare de teren (in ambele cazuri, majoritatea extravilan, n.r.), iar pe locul cinci se afla primarul Zalaului, Radu Capilnasiu, care detine 5,5 hectare de teren. Surpriza vine din faptul ca edilul municipiului salajean este fruntas in ceea ce priveste suprafata de teren intravilan detinuta, 3,2 hectare din cele 5,5 hectare detinute fiind in intravilan.

Tot fruntasi dupa terenurile intravilane detinute sunt si primarii din Cluj Napoca si Suceava, Sorin Apostu si Ioan Lungu. Astfel, Apostu are terenuri intravilane in suprafata de trei hectare, in timp ce parcelele intravilane ale lui Lungu sunt in suprafata de 1,4 hectare.

Despre aceasta clasificare, primarul Radu Capilnasiu ne-a declarat ca este

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »