Primarul Zalaului ameninta PDL Salaj cu amenzi electorale

Magazin Salajean 9 mai 2008 0

Primarul Zalaului (PNL), Radu Capilnasiu, a trimis o adresa catre PDL Salaj, solicitand dezlipirea afiselor si a semnelor electorale de pe stalpi si din zonele publice ale orasului unde afisajul nu este autorizat. Capilnasiu a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, ca a dat democrat-liberalilor salajeni un termen de conformare de 48 de ore si ca, daca acestia nu il vor respecta, vor fi amendati, conform legislatiei in vigoare. Ca primar in functie, solicit tuturor partidelor salajene sa respecte legalitatea si oamenii din municipiu. Am facut o adresa pe care am trimis-o PDL Salaj, solicitand sa curete stalpii si acele locuri din domeniul public unde afisajul nu este autorizat. Am dat un termen de 48 de ore pentru acest lucru si sper ca el sa fie respectat, pentru a nu se ajunge la si la alte masuri mai dure, cum sunt amenzile, a declarat primarul Zalaului.

Potrivit sursei citate, sumele cu care este sanctionata construirea neautorizata in municipiu variaza intre 1.000 de lei si 10.000 de lei, iar pentru afectarea domeniului public sunt prevazute amenzi mai mici, stabilite de Consiliul Local.

Adresa pe care a trimis-o primarul Capilnasiu vine dupa o plangere depusa de PNL Salaj la Biroul Electoral Municipal (BEM) Zalau, prin care era reclamat ca democrat-liberalii au depasit spatiul alocat pentru afisaj prin lege pe panourile electorale. Ca urmare, BEM Zalau a cerut PDL Salaj ca toate afisele in plus sa fie dezlipite.

Afisele electorale au aparut in Zalau de indata ce s-a dat startul in campania electorala, mesh-uri si autocolante cu candidatii sustinuti de diferitele formatiuni politice putand fi observate pe cladirile din zonele cu trafic intens ale municipiului sau pe mijloacele de transport in comun.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »