Primarul din Poiana Blenchii iese la atac

Magazin Salajean 5 februarie 2008 0

Primarul din Poiana Blenchii iese la atacPrimarul comunei Poiana Blenchii, Augustin Chifor, apreciaza declaratia recenta a prim-vicepresedintelui PDL Salaj si, totodata, vicepresedintele Consiliului Judetean Salaj, Mircea Ghiurco, conform careia comunele salajene primesc bani de la Guvern pe criterii politice, ca fiind una care vrea sa-i trasforme pe profitori in bagubiti. Concret, Mircea Ghiurco a afirmat ca cele 123 de miliarde primite de judetul Salaj de la Guvern, la finele anului 2007, printr-o Ordonanta de Urgenta, au fost repartizate, cu o singura exceptie, pe criterii politice, mai exact primariilor unde edilii sefi sunt membri ai PSD, PNL sau UDMR. Primaria Poiana Blenchii, care a primit 2,5 miliarde de lei vechi, este si ea intr-o asemenea situatie, Augustin Chifor fiind membru PSD. Cred ca domnul vicepresedinte al Consiliului Judetean ar trebui sa priveasca si in urma, cand primarii PD au primit sume mult mai mari facand parte din Alianta DA si pretinzand ca repartizeaza bani dupa criteriul dreptate si adevar, declara Augustin Chifor.

Supararea primarului din Poiana Blenchii este legata mai mult de modul in care comuna a primit, s-au, mai mult, n-a primit, bani pentru investitii in ultimii ani, cele mai bune exemple fiind dispensarul si drumurile. In anul 1992 au inceput demersurile pentru constructia unui dispensar, care nu este gata nici in ziua de astazi. Si asta in conditiile in care va trebui in curand sa inghesuim acolo si dispensarul si sediul primariei, deoarece locatia unde functionam acum a fost retrocedata. Pe de alta parte, in comuna Zalha, sub patronajul PD, incepand cu anul 2004 s-a construit si primarie, si dispensar, si s-au asfaltat si drumurile comunale. Nu contest faptul ca investitiile respective nu erau necesare in Zalha, pentru ca, la fel ca si Poiana Blenchii, este o comuna rupta de orice realitate, apreciaza sursa citata. In ceea ce priveste drumurile, ilustrativa este situatia celui dintre localitatile Poiana Blenchii si Gostila. Desi, inainte de 1989, cetatenii din Gostila au platit circa 70 la suta din suma necesara asfaltarii, drumul este si astazi in stare deplorabila. Lucrarile la acest drum s-au facut doar pe cate o portiune, dupa care, din lipsa banilor, si ce s-a facut a fost lasat sa se distruga. Dupa parerea mea, toti cei care au condus judetul dupa Revolutie si care avea obligatia de a repara o nedreptate facuta de regimul comunist, ar trebui trasi la raspundere. Acestia stiu sa minta in asa fel ca din profitori ajung bagubiti, concluzioneaza primarul.

Conform aceleiasi surse, comuna a primit pentru 2008 aproape 500 milioane de lei vechi, bani ce vor fi folositi la repararea drumurilor din localitatile Magura, Falcusa si Gostila. Cel putin deocamdata, nu se stie din ce bani vor fi finalizate lucrarile la cladirea ce va adaposti dispensarul si primaria, suma ridicandu-se la peste trei miliarde de lei vechi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »