Primarul din Hereclean promite drumuri mai bune

Magazin Salajean 28 ianuarie 2008 0

Primarul din Hereclean promite drumuri mai bune

Administratia locala din comuna Hereclean va avea drept prioritati in acest an proiecte de infrastructura edilitara prin care satele vor avea drumuri reabilitate si sisteme de aductiune de apa in comunitati. Primarul Vasile Pacala ne-a declarat ca primul tronson de drum care va fi luat in lucru este Diosod – Bocsita, unde trebuie finalizata o investitie demarata anul trecut. Sunt patru kilometri de drum pe care au inceput lucrari de reabilitare in 2007. Acum trebuie sa le finalizam si sa turnam pe acest tronson covor asfaltic, a spus primarul Pacala. Pentru acest drum, Guvernul a alocat comunei Hereclean 300.000 de lei, iar constructorul care se ocupa de lucrare este SC Drum Construct SA.

Tot la capitolul infrastructura rutiera, in aceasta primavara va incepe reabilitarea drumului Badon / Hereclean – Diosod. Cei 9 kilometri de carosabil vor fi asfaltati folosindu-se 400.000 de lei, alocati de autoritatile centrale, la care se va adauga o contributie din bugetul local. Nu stim la cat va ajunge aceasta contributie, depinde si de mersul licitatiei pe care o vom organiza in perioada urmatoare in vederea desemnarii constructorului, a spus edilul.

Sistem de aductiune de apa

Alte proiecte pe care Primaria Hereclean le-a inceput in 2007 si trebuie sa le continue in acest an privesc aductiunea de apa in satele apartinatoare. Este vorba de doua proiecte – unul in valoare de un milion de lei (asigurati de Guvern),prin care vor beneficia de aductiune de apa satele Badon si Hereclean si un altul – de 2 milioane de lei, prin care apa va fi introdusa in localitatile Panic, Guruslau, Diosod si Bocsita. Pentru acest ultim proiect, intocmit in baza Ordonantei 7/2006 privind modernizarea zonelor rurale, admistratia locala a primit, pana acum, de la centru, 300.000 de lei. Santierul a fost deschis in decembrie 2007, in timp ce, pentru aductiunea de apa in Hereclean si Badon, lucrarile au inceput in aceasta luna.

Forari la mare adancime

Primarul Vasile Pacala ne-a declarat ca, in decembrie anul trecut, s-a semnat contractul pentru forarea unui put de mare adancime in satul Guruslau. Localitatea sta rau in ceea ce priveste apa potabila, dar am identificat un put de mare adancime de unde vrem sa aducem apa la cismele. Lucrarile de forare vor incepe in februarie – martie, iar firma cu care am semnat contractul ne-a garantat ca vor fi finalizate in circa 3 saptamani. Investitia in acest proiect este de 250.000 de lei, a spus Vasile Pacala.

Referitor la bugetul pe care Primaria Hereclean il va avea la dispozitie in acest an, primarul ne-a declarat ca propunerea bugetara este de aproximativ 3 milioane de lei, urmand sa fie supusa aprobarii consilierilor locali intr-o sedinta de la inceputul lunii februarie.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »