Primarul Capilnasiu, la discutii cu zalauanii

Magazin Salajean 5 iulie 2007 0

Primarul Capilnasiu, la discutii cu zalauaniiAproape 60 de zalauani care locuiesc pe strada Iuliu Coroianu, din cartierul Dumbrava Nord, s-au intalnit cu primarul Radu Capilnasiu marti dupa-amiaza, pentru a-i aduce la cunostinta acestuia aspectele mai putin multumitoare cu care se confrunta in zona in care isi au domiciliile. Printre problemele aduse in discutie, una a privit statiile de autobuz din cartier. Oamenii au solicitat amenajarea in statii a unor copertine, care sa-i fereasca de ploaie. Raspunsul edilului a fost unul favorabil, Capilnasiu spunand ca ideea exista si in trecut, doar ca autoritatile locale au cautat o firma care sa realizeze aceste constructii. Motivul: costurile ar fi mai mici decat daca respectivele copertine ar fi realizate in regim propriu. Am avut discutii in privinta aceasta cu firme precum Tenaris si Michelin, care sa finanteze realizarea unor asemenea copertine pentru statiile aflate in zona unde cele doua companii functioneaza. Dat fiind solicitarea de marti a cetatenilor, vom avea grija ca aceste copertine sa fie realizate pentru statiile de autobus din oras in cel mai scurt timp posibil, a declarat Radu Capilnasiu.

Alte sesizari au fost facute de zalauani in privinta punctelor de colectare a deseurilor menajere. Daca unii oameni, care locuiesc langa aceste puncte, au solicitat amplasarea lor in alte locatii, alti zalauani din zona respectiva au cerut doar ca pubelele si containerele sa fie imprejmuite astfel incat resturile sa nu poata fi imprastiate pe domeniul public. Pana la urma, solutia aleasa a fost una de compromis: containerele vor ramane in locatiile actuale, dar autoritatile locale vor dispune imbunatatirea imprejmuirilor prin inaltarea unui gard din plasa de sarma. Primarul a cerut, la randul lui locuitorilor, sa se manifeste mai multa grija fata de colectarea deseurilor in sensul depunerii sacilor menajeri in containere, si nu in vecinatatea lor.

Acces si drum pentru Dealul Morii

Intrucat la intalnirea cu primarul au luat parte si cetateni care locuiesc in noul cartier de case Dealul Morii, acestia i-au solicitat edilului amenajarea drumurilor in aceasta zona, precum si imbunatatirea sistemului de iluminat public. Am discutat deja despre acest proiect si accesul catre cartierul Dealul Morii se va face dinspre strada Meteorologiei, a spus primarul Capilnasiu. Potrivit acestuia, puntea folosita pentru accesul autoturismelor catre vilele din aceasta parte a municipiului nu va fi, insa, modernizata prea curand, intrucat o asemenea lucrare nu a fost prevazuta in planul de investitii pe anul in curs. Totusi, a promis edilul, aspectul a fost retinut si se vor lua masuri pentru alocarea de fonduri in acest sens, dar si pentru sistemul de iluminat stradal, anul viitor.

Reamintim ca discutia de marti a primarului Radu Capilnasiu cu zalauanii face parte dintr-o serie de intalniri hotarate de edil pentru ca populatia municipiului sa poata sesiza mai usor autoritatile locale in privinta nevoilor cu care se confrunta in cartiere. Urmatoarea intalnire va avea loc astazi, incepand cu ora 19, pe strada Victor Deleu (langa spatiul de joaca).

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »