Primariile salajene vor fi controlate de Prefectura

Magazin Salajean 16 mai 2008 0

Primariile salajene vor fi controlate de PrefecturaPrefectul judetului Salaj, Andrei Todea, a participat ieri la videoconferinta organizata de Ministerul Internelor si Reformei Administrative (MIRA), in cadrul careia a fost analizat stadiul realizarii activitatilor din Programul calendaristic privind organizarea si desfasurarea alegerilor pentru autoritatile administratiei publice locale din 2008. In acest cadru, au fost prezentate sinteze privind rezultatele activitatilor desfasurate la nivelul judetelor, desfasurate de institutiile prefectului si autoritatile administratiei publice locale, referitoare la anumite aspecte, cum ar fi: tiparirea buletinelor de vot, asigurarea materialelor necesare votarii, dotarea sectiilor, asigurarea mijloacelor de telecomunicatii pentru sectiile de votare, organizarea procesului de predare – preluare a dosarelor cu rezultatele votarii etc.

La videoconferinta au mai fost prezenti presedintele Biroului Electoral Judetean si membrii Grupului tehnic de lucru, constituit pe langa Comisia Tehnica Judeteana.

In cadrul videoconferintei, secretarul de stat al MIRA, Victor Paul Dobre, a facut cunoscut ca, la nivel national, au fost tiparite 57 la suta din buletinele de vot, urmand ca operatiunea sa fie finalizata saptamana viitoare. De asemenea, in aceasta saptamana vor fi incheiate operatiunile de confectionare a celor 90.000 de stampile cu mentiunea VOTAT, precum si tiparirea celor peste 20,1 milioane de timbre autocolante. Preluarea acestora de catre institutiile prefectului se va realiza incepand cu ziua de luni, 19 mai. In fine, secretarul de stat al MIRA a atentionat prefectii in ceea ce priveste paza si transportul buletinelor de vot si a cerut acestora sa efectueze in acesta perioada mai multe controale la nivelul primariilor pentru a se asigura de modul in care au fost pregatite sectiile de votare.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »