Primariile salajene nu curata cursurile de apa

Magazin Salajean 26 aprilie 2010 0

Primariile salajene nu curata cursurile de apaReprezentantii Sistemului de Gospodarire a Apelor (SGA) Salaj au identificat, cu ocazia controalelor efectuate in judet pentru a verifica starea de salubritate a cursurilor de apa, o serie de nereguli, pe care le-a expus, in cadrul Colegiului Prefectural de vineri, 23 aprilie. Potrivit lui Dumitru Gorgan, directorul SGA Salaj, in zona cursurilor de apa in comunele Criseni, Fildu de Jos, Horoatu Crasnei si Balan, au fost descoperite depozite neorganizate de deseuri, stabilind masuri si termene de remediere.

In albia majora a raului Somes, in special in aval de Jibou, inspectorii au semnalat prezenta unui numar foarte mare de PET-uri aduse de viiturile din acest an. Oficialul SGA a subliniat ca autoritatile locale trebuie sa acorde o atentie deosebita gestionarii salubrizarii cursurilor de apa, in contextul unor penalitati financiare importante pentru Romania in cazul antrenarii deseurilor de catre apele transfrontaliere.

Actiunile de verificare vor continua pana la finele lunii mai.

Potritiv sursei citate, in zona acumularii Varsolt, atat Asociatia Judeteana a Vanatorilor si Pescarilor Sportivi Salaj, cat si angajatii institutiei au realizate actiuni de curatenie, fiind colectate 28 de tone de deseuri. Lucratorii SGA au mai curatat nodul hidrotehnic Barcau, acumularea Salatig, Valea Salajului, barajul Cuceu, Apa Sarata Jibou, raul Somes (zona indiguita Jibou), raul Crasna (zona Sarmasag), Valea Zalaului si Valea Mitii.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »