Primariile din Salaj vor avea site-uri oficiale

Magazin Salajean 30 octombrie 2007 0

Primariile din Salaj vor avea site-uri oficiale

Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI) a anuntat ca va lansa la inceputul saptamanii viitoare un program special dedicat administratiei publice locale. La ora actuala, la nivel national, doar 45 la suta dintre primariile de municipii, orase, precum si dintre consiliile judetene detin un site oficial, comparativ cu primariile din mediul rural, din care numai 23 de procente au site-uri.

La nivelul judetului Salaj, programul anuntat de MCTI ar putea da peste cap intreaga activitate administrativa, in contextul in care, la ora actuala, o parte insemnata dintre primariile de comune habar nu au cum arata la fata un calculator, daramiteri sa stie sa-l foloseasca. Iar daca luam in calcul faptul ca pentru a construi un astfel de site este nevoie sa ai cunostinte temeinice intr-ale informaticii, devine din ce in ce mai clar ca proiectul MCTI, cel putin pentru comunele salajene, este un deziderat utopic. Mai bine spus, vorbim de o palarie prea mare pentru capetele alesilor, obisnuiti mai degraba sa sofeze caruta, decat sa navigheze pe internet.

Cu toate acestea, MCTI anunta ca, in cadrul proiectului, primariile vor beneficia gratuit de soft-ul necesar site-ului oficial, dar si de instruirea personalului care se va ocupa de intretinerea paginii de web.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »