Primarii salajeni, instruiti de pompieri

Magazin Salajean 15 februarie 2010 0

Primarii salajeni, instruiti de pompieriInstruirea primarilor cu privire la sarcinile si atributiile pe care le au in calitate de presedinti ai Comitetelor Locale pentru Situatii de Urgenta (CLSU), in cazul producerii unor situatii de urgenta, s-a desfasurat in perioada 8-12 februarie, in cinci centre din judet: Jibou, Crasna, Boghis, Sarmasag si Romanasi. Activitatea de instruire i-a vizat si pe sefii centrelor operative cu activitate nepermanenta.

Pe parcursul activitatii s-au expus normative si legislatia in vigoare, analiza situatiilor operative pe anul 2009 pentru fiecare localitate si concluziile reiesite din controalele efectuate anul trecut. S-a discutat si despre situatia investitiilor din unitatile administrativ teritoriale neautorizate, concluziile din activitatea Serviciilor Voluntare pentru Situatii de Urgenta in 2009, prevenirea situatiilor de urgenta la monumentele istorice si planificarea pregatirii pe linia situatiilor de urgenta pentru 2010, ne-a comunicat purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Porolissum al judetului Salaj, Lucian Jacodi.

In incheiere s-au expus si problemele cu care primarii se confrunta la nivelul localitatilor pe care le conduc, cautandu-se in cadrul acestor discutii solutii pentru rezolvarea lor si pentru o cat mai buna conlucrare intre ISU Salaj si CLSU.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »