Primarii din Salaj se pregatesc pentru sezonul rece

Magazin Salajean 8 noiembrie 2007 0

Ca urmare a prognozei meteorologice pentru perioada urmatoare, prefectul judetului Salaj, Andrei Todea, a convocat marti o reuniune de lucru la care au fost invitati sa participe reprezentanti ai Companiei de Drumuri Nationale – Salaj, Consiliului Judetean, Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta, Inspectoratului Judetean de Politie, a Inspectoratul Judetean de Jandarmi si ai Sistemului de Gospodarire a Apelor Salaj. In cadrul intalnirii, s-a evaluat situatia pe baza prognozei hidrometeorologice prezentate de reprezentantul Sistemului de Gospodarire al Apelor Salaj, luandu-se totodata o serie de masuri cu privire la interventiile in cazul producerii unor situatii deosebite, care pot fi cauzate de diverse fenomene meteorologice specifice sezonului rece. Astfel, s-a stabilit modul de comunicare intre dispeceratul Directiei de Drumuri Nationale, al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta si Inspectoratului Judetean de Politie Salaj, astfel incat sa se poata interveni prompt si, totodata, eficient in cazul in care vor fi semnalate blocaje la nivelul drumurilor nationale si judetene.

Pe de alta parte, in cursul zilei de marti, Institutia Prefectului Judetului Salaj a transmis o circulara catre toate primariile din judet, prin care se solicita administratiilor locale sa aiba in vedere urgentarea pregatirilor pentru sezonul rece cu materiale antiderapante si utilaje de deszapezire, pentru a se putea interveni in timp util la nivelul drumurilor comunale.

Nu in ultimul rand, in cadrul intalnirii amintite s-a decis ca, saptamana viitoare, dupa finalizarea licitatiilor privind atribuirea lucrarilor de deszapezire a drumurilor judetene, sa aiba loc o sedinta a Comandamentului Judetean de Iarna. In cadrul acestei intalniri se vor lua masuri privind reorganizarea Comandamentului, urmand sa fie adoptat si planul de masuri pentru perioada sezonului rece.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »