Primaria Zalau pune la munca institutiile locale

Magazin Salajean 8 martie 2007 0

Primaria Zalau pune la munca institutiile localeUnul dintre subiectele dezbatute in cadrul conferintei de presa de ieri, organizata de Primaria municipiului Zalau a fost cel legat de activitatile care se vor desfasura in cadrul programului Luna curateniei generale, in municipiul Zalau. Radu Capilnasiu, primarul Zalaului, a precizat ca scopul programului este constientizarea populatiei orasului privind necesitatea intretinerii permanente a curateniei localitatii. Activitatile se vor desfasura in perioada 15 martie – 15 aprilie 2007 si vor fi impartite fiecarui participant la acest program.

Astfel, Directiei Generala de Administrare a Domeniului Public (DGADP) Salaj ii vor reveni lucrarile de reconditionare a mobilierului urban, in locatiile: Parcul Central, Piata 1 Decembrie 1918, Piata Iuliu Maniu si parcurile Bradet, Crisan si D-va Nord. DGADP va mai efectua lucrari de reconditionare sau inlocuire a indicatoarelor de circulatie, precum si a celorlalte indicatoare si panouri amplasate la intrarile in localitate si intersectii. Ultima responsabilitate a institutiei mai sus mentionate este de a inlocui si completa cosurile stradale.

Al doilea participant la acest program este societatea E-On Gaz Zalau. Acesteia i-au fost repartizate lucrari de intretinere a retelelor exterioare de gaz metan, precum si executarea unor lucrari de vopsire.

Si SC Uzina Electrica SA Zalau va avea o contributie la acest program, prin efectuarea lucrarilor de intretinere si vopsire a retelelor exterioare de incalzire. Cat priveste SC Transurbis SA Zalau, li s-au repartizat lucrari de intretinere si vopsire la autobuzele si microbuzele de transport persoane. Nici SC Electrica SA Zalau nu va scapa de activitatile puse la cale de Primaria Zalau, astfel ca acestia vor fi nevoiti sa efectueze lucrari de intretinere a stalpilor, inclusiv vopsirea acelora din metal amplasati pe domeniul public al orasului.

DGADP va salubriza spatiile verzi

Edilul Zalaului a mentionat faptul ca, pe langa activitatile repartizate DGADP-ului, se mai afla si salubrizarea spatiilor si zonelor verzi din urmatoarele locatii: Cartierele Bradet, Stadion, Pacii, Porolissum, Dumbrava I si II, Republicii I si II, Crisan si Dumbrava Nord.

Totodata, in cadrul acestui program se vor efectua si plantari de primavara-toamna. Astfel ca, se va completa gardul viu existent cu un numar de 12.000 de bucati, 2.750 de arbori si arbusti ornamentali, 35.000 de plante anuale si bienale si 100 de trandafiri. Nu vor fi uitate nici lucrarile de refacere a gazonului distrus, astfel ca se vor adauga 10.000 metri patrati la cel existent deja.

De asemenea, se vor planta 2.500 bucati de gard viu, 100 bucati de arbori si arbusti ornamentali, 500 metri patrati de gazon si 100 de trandafiri.

Carosabilul si trotuarele vor fi mai curate

DGADP Salaj are in vedere salubrizarea carosabilului si trotuarelor. Primele strazi care vor fi salubrizate sunt: B.P. Hasdeu, Stadion si Mihai Eminescu, din cartierul Stadion si strada 22 Decembrie, lucrari ce se vor efectua in perioada 15 – 17 martie. Vor urma strazile: Avram Iancu, P.I. Sima, aleea Bradului si Gh. Doja, din cartierul Bradet, in perioada 19 – 21 martie. Nici cele din cartierul Rebublicii nu vor scapa de salubrizare in perioada 22 – 24 martie. Strazile din zona centrala, cartierul Crisan si cartierul Traian vor fi curatate in perioada 26 – 28 martie, iar cele din cartierul Pacii in perioada 29 – 31 martie. Pana la data limita de finalizare a programului vor mai urma la puricat strazile din cartierele Porolissum, D – va I si II si D – va Nord.

Pe toata perioada desfasurarii actiunii, SC Rom Entrans Serv SRL Zalau va asigura curatarea platformelor punctelor gospodaresti, colectarea si transportul zilnic al gunoiului menajer, precum si inscriptionarea containerelor si pubelelor cu denumirea firmei.

Ultimul punct care se doreste atins in cadrul programului este curatirea si igienizarea cursurilor de apa din municipiu. In perioada 15 martie – 12 aprilie, Sistemul de Gospodarire a Apelor vor efectua lucrari in acest sens, pe Valea Zalaului. In schimb, SC Rom Entrans Serv SRL are in grija Valea Pietris, in perioada 15 – 21 martie. Compania de Apa va avea printre responsabilitati Valea Meses, in perioada 22 martie – 2 aprilie si ultima, dar nu cea din urma, DGADP Zalau va efectua lucrari pe Valea Sarmas, in perioada 30 martie – 12 aprilie.

Activitatile vor fi urmarite zilnic, prin inspectorii din cadrul Primariei Zalau, iar cantitatea, calitatea si modul de executare a lucrarilor vor fi receptionate de catre o comisie formata dintr-un reprezentant al Primariei si unul al Garzii de Mediu. In ultima saptamana din cadrul programului, respectiv 6 – 15 aprilie, DGADP va asigura si desfasura actiunea de varuire a arborilor ornamentali din cartierele de locuinte, parcuri si zonele verzi.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »