Primaria Zalau imparte saracilor pomana guvernului

Magazin Salajean 15 octombrie 2008 0

Primaria Zalau imparte saracilor pomana guvernuluiPensionarii agricoli din Zalau primesc, in aceasta toamna, de la autoritatile locale, un ajutor constand in produse agricole. Pachetele care se distribuie in aceste zile constau in 20 de kilograme de faina pentru fiecare beneficiar, dar vor fi urmate si de pachete de zahar si ulei.

Acordarea produselor alimentare se face in baza Hotararii Guvernului nr. 410/2008 privind stabilirea specificatiilor si punerea in aplicare a planurilor anuale 2008 si 2009 pentru furnizarea de produse alimentare provenind din stocurile de interventie comunitare catre persoanele cele mai defavorizate din Romania.

Intrucat in categoria de persoane defavorizate intra si persoanele institutionalizare si cele care au venit minim garantat, la Cantina Sociala din municipiu se gasesc pachete cu faina si pentru ele. De aceste ajutoare beneficiaza 710 persoane, dintre care 307 au venit minim garantat, 157 sunt pensionari agricoli, 88 de persoane beneficiaza de masa zilnica la Cantina de ajutor social, iar 158 se afla in centre rezidentiale. In medie, o persoana beneficiaza de 20 de kilograme de faina si 6 kilograme de zahar, ne-a declarat Radu Capilnasiu, primarul municipiului Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »