Primaria Zalau, cu ochii pe traficul zalauan

Magazin Salajean 16 martie 2007 0

Traficul zalauan va fi cat de curand mai bine monitorizat, prin intermediul a noua camere de filmat achizitionate printr-o licitatie publica, organizata de Primaria municipiului Zalau la sarsitul anului trecut, mai precis, in 27 noiembrie. Cristian Curta, purtatorul de cuvant al Primariei, a afirmat ca scopul achizitiei este acela de a monitoriza autovehiculele furate care tranziteaza orasul si modul in care sunt respectate interdictiile impuse masinilor de mare tonaj.

Pe adresa Primariei au fost primite o serie de reclamatii din partea cetatenilor, care se plang de disconfortul pe care il provoaca traficul greu. Desi exista strazi interzise masinilor de mare tonaj, restrictiile in cauza nu sunt respectate, a precizat Curta. Camerele pentru monitorizarea traficului au capacitatea de a transmite on-line, dar si de a stoca informatia pe un server, care poate fi mai apoi prelucrata. Acestea vor fi amplasate la intrarile in oras, precum si in Piata 22 Decembrie 1918 si la Spitalul Judetean. Camerele sunt asamblate si configurate, dar nu au fost inca montate, pentru faptul ca in aceasta perioada se testeaza mai multi operatori care ar putea furniza serviciul de transport al informatiei. Acestea sunt date in administrarea Directiei Generale de Adiminstrare a Domeniului Public (DGADP) Salaj, a conchis Curta.

Pe langa cele noua camere au mai fost achizitionate o unitate centrala, un soft de monitorizare, un monitor si un switch, iar pretul contractului este de 106.246 lei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »