Primaria Zalau ar putea ramane cu tomberoanele pline de gunoi

Magazin Salajean 22 februarie 2007 0

Primaria Zalau ar putea ramane cu tomberoanele pline de gunoi

Terenul din localitatea Criseni, pe care administratia zalauana depoziteaza, de zeci de ani, deseurile menajere, este obiectul unui proces intre Primaria Criseni si membrii unui composesorat, care au solicitat retrocedarea acestuia in baza Legii 247. Din aceasta cauza, contractul dintre Primaria Zalau si Primaria Criseni pentru folosinta terenului in scopul depozitarii deseurilor zalauane, contract care expira in data de 1 iulie, ar putea fi in pericol, existand posibilitatea ca locuiturii din Criseni sa nu mai fie de acord cu acest lucru.

Primarul comunei Criseni, Andrei Maior, ne-a declarat ca terenul in suprafata de 13 hectare, pe care se afla amplasata deponia Zalaului, a fost solicitat la retrocedare de un composesorat. Interesant de mentionat faptul ca, printre membrii acestui composesorat, exista persoane care sunt si consilieri locali, asadar e usor de inteles de ce Consiliul Local Criseni nu prea vrea reinnoirea contractului. Composesoratul a solicitat retrocedarea terenului, dar noi nu am fost de acord cu acest lucru, avand in vedere faptul ca este vorba de un domeniu public. Din cauza aceasta am fost actionati in judecata, ne-a declarat primarul Maior. Pe de alta parte, executivul Primariei Criseni ar dori reinnoirea contractului, pentru ca de pe urma acestuia ar avea de beneficiat toti crisenenii, avand in vedere faptul ca administratia locala primea, lunar, de la Zalau, 55 de milioane de lei, in termenii contractului de chirie. Totusi, pana cand terenul in cauza face obiectul unui proces si nu exista o sentinta definitiva in acest sens, contractul cu pricina va sta in aer.

Pe de alta parte, primarul Zalaului, Radu Capilnasiu, ne-a declarat ca are incredere in oamenii din Criseni, in administratia locala si in primarul Maior care au dat dovada de intelegere, de-a lungul timpului (…) si cred ca si de data aceasta vom reusi sa ne intelegem.

Capilnasiu a mai spus ca nu ar trebui sa fie motive de ingrijorare in privinta prelungirii contractului, cheltuielilor ridicate care ar trebui sa fie suportate pentru o eventuala inchidere a gropii si,nici rezolvarii pozitive a problemelor de administrare a deponiei. Dar, pentru un scenariu negativ, Primaria Zalau nu este pregatita.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »