Primaria Zalau a invins in instanta OMS Ungaria de 20 de ori

Magazin Salajean 6 mai 2008 0

Primaria Zalau a invins in instanta OMS Ungaria de 20 de oriLa aproximativ un an de cand au inceput procesele cu OMS Ungaria, Primaria Zalau a avut castig de cauza in 20 de procese din cele 23 pe care i le-a intentat anul trecut constructorul maghiar, cel care s-a ocupat de lucrarile la reteaua de apa a municipiului, desfasurate prin Programul SAMTID. Purtatorul de cuvant al Primariei Zalau, Manuela Ghiurutan, ne-a declarat ca OMS Ungaria a actionat administratia locala in instanta din cauza celor 23 de sanctiuni pe care le-a primit de la aceasta pentru modul necorespunzator de refacere a domeniului public in zonele in care constructorul a efectuat lucrarile. In 2007, Primaria Zalau a fost actionata in instanta de 23 de ori de catre firma OMS Ungaria, in urma sanctiunilor ce i-au fost aplicate pentru refacerea necorespunzatoare a domeniului public dupa lucrarile la reteaua de apa. OMS Ungaria nu a efectuat refacerile stradale in termenul prevazut in aviz sau unde le-a efectuat, lucrarile nu au avut avizul administratiei locale. Pana acum, din cele 23 de procese, am castigat 20 de procese si am pierdut trei. Urmeaza perioada recursurilor, iar apoi sentintele vor putea fi declarate definitive, a spus purtatorul de cuvant.

OMS Ungaria a inceput lucrarile de modernizare a retelei de apa a Zalaului in 2005, investitia fiind una derulata in cadrul Programului pilot SAMTID. Conform contractului, constructorul trebuia sa se ocupe si de aducerea domeniului public cel putin in starea in care era inainte de lucrari, dar neregularitatile constatate in teren de catre inspectorii de la Serviciul Corp Control Privatizare al Primariei au determinat administratia locala sa aplice sanctiuni.

Valoarea individuala a amenzilor a fost cuprinsa intre 1.000 si 2.000 de lei, iar acolo unde domeniul public nu a fost refacut corespunzator, Primaria a fost nevoita sa desfasoare reabilitari in regie proprie. De asemenea, intarzierile suferite la modernizarea retelelor de apa in Zalau si nerespectarea termenului de finalizare a investitiei (a fost amanat de trei ori, n.r.), a tensionat lucrurile intre autoritati si OMS Ungaria, cele doua parti ajungand in instanta in 23 de cauze.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »