Primaria Zalau a castigat 12 procese cu OMS Ungaria

Magazin Salajean 31 ianuarie 2008 0

Primaria Zalau a castigat 12 procese cu OMS Ungaria

Din cele 23 de procese pe care i le-a intentat OMS Ungaria, anul trecut, Primaria Zalau a avut castig de cauza in jumatate, ne-a spus edilul Radu Capilnasiu. Firma care s-a ocupat de lucrarile la reteaua de apa a municipiului, desfasurate prin Programul SAMTID, a dat in judecata administratia municipala dupa ce a fost sanctionata de 23 de ori pentru modul necorespunzator in care a refacut carosabilul din oras. Am fost actionati in instanta, in 2007, de 23 de ori de catre firma OMS Ungaria. Aceasta a fost nemultumita de sanctiunile pe care i le-am aplicat pentru refacerea necorespunzatoare a domeniului public, in urma lucrarilor la reteaua de apa. Refacerile stradale nu au fost facute in termenul prevazut in aviz sau au fost neautorizate de catre primarie. Pana acum am castigat 12 procese si am pierdut unul, restul fiind inca pe rol, a spus Radu Capilnasiu.

Acesta a sustinut ca administratia municipala a fost indreptatita sa aplice sanctiuni, atata vreme cat inclusiv cetatenii au fost nemultumiti si au reclamat refacerea carosabilului in oras, dupa lucrarile la reteaua de apa. Neregularitatile constatate in teren de catre inspectorii Serviciului Corp Control Privatizare din cadrul administratiei locale au fost sanctionate contraventional cu amenzi cuprinse fiecare intre 1.000 si 2.000 de lei. Scopul nostru nu este sa dam amenzi, dar tinem ca strazile si domeniul public sa fie aduse macar la starea pe care au avut-o inainte de lucrari. Daca nu s-a respectat contractul si s-a creat disconfort pentru populatie, este firesc sa luam masuri. Oricum, voi fi bucuros cand ii voi vedea pe cei de la OMS plecati din oras si spun acest lucru gandindu-ma ca atunci va fi finalizata si investitia la reteaua de apa, a declarat primarul.

Reamintim ca OMS Ungaria a inceput lucrarile de modernizare a retelei de apa a Zalaului in 2005, investitia fiind una derulata in cadrul Programului pilot SAMTID. Administratia municipala s-a declarat nemultumita de programul SAMTID si de refacerile stradale in repetate randuri, spunand ca, din cauza starii proaste a drumurilor din oras unde s-au facut lucrari prin acest program, Primaria a fost nevoita sa desfasoare reabilitari in regie proprie. De asemenea, intarzierile suferite la modernizarea retelelor de apa in Zalau si nerespectarea termenului de finalizare a investitiei (a fost amanat de trei ori, n.r.), a tensionat lucrurile.

SAMTID este un program pilot pentru introducerea retelelor de apa, demarat la 15 iunie 2005, in cinci judete (Botosani, Salaj-Cluj, Calarasi, Alba si Hunedoara). Prin acest program, este prevazut ca jumatate din suma necesara investitiilor este grant, iar cealalalta jumatate – contributie din bugetele locale.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »