Primaria Varsolt a prins bani pentru canalizare

Magazin Salajean 12 iunie 2007 0

Dupa ce a ratat, din cauza unor amplasamente, includerea in prima serie de comune care primesc bani de la Guvern prin Ordonanta 7/2006 privind modernizarea spatiului rural, comuna Varsolt a reusit sa gaseasca solutii in timp optim pentru a nu pierde cele 3.9 milioane de lei pe care le-a solicitat in vederea introducerii retelei de canalizare menajera in localitatile Varsolt si Recea. Primarul Breda Lajos ne-a declarat ca desi proiectul privind canalizarea a fost declarat eligibil, situatia terenului pe care urmeaza sa fie amplasata statia de epurare nu era pe deplin lamurita, terenul fiind situat intre comunele Varsolt si Pericei. Am facut demersuri si printr-o hotarare a Guvernului, acea suprafata de teren situata in comuna Pericei a fost transmisa din administrarea Agentiei Domeniilor Statului si din domeniul public al comunei Varsolt, in administrarea Consiliului Local Varsolt.

De asemenea, edilul ne-a spus ca la sfarsitul saptamanii trecute au transmis la Bucuresti autorizatiile aferente proiectului, reusind pe ultima suta de metri sa fie inclusi in seria a doua a comunelor care primesc finantare in baza Ordonantei 7/2006.

Asteptam sa primim banii. Indata dupa aceasta vom organiza licitatia in vederea desemnarii constructorului. Potrivit proiectului, perioada de desfasurare a lucrarilor a fost stabilita la 2 ani, a adaugat Breda Lajos.

Prin proiect este prevazuta introducerea retelei de canalizare menajera in Varsolt si in Recea (70 la suta), statia de epurare urmand sa fie amplasata la iesirea din Varsolt catre Pericei, la o distanta de 500 de metri de casele din aceasta parte a satului.

Proiecte simultane

Potrivit primarului Breda Lajos, in paralel cu proiectul privind canalizarea menajera este desfasurat la nivelul comunei un al doilea, care prevede realizarea aductiunii de apa in aceleasi doua sate amintite anterior. De aceasta data, investitia este una mai veche, ale carei baze au fost puse in anul 2000, prin intermediul Ministerului Lucrarilor Publice. Derularea investitiei s-a prelungit mult in timp din cauza ca finantarea guvernamentala a fost facuta in transe. Ca urmare, pana in momentul de fata, au fost alocati Primariei Varsolt doar 400.000 de lei, din care s-a realizat 20 la suta din lucrare. Mai avem nevoie de inca 2 milioane de lei ca sa finalizam aductiunea de apa. Speram sa primim suma anul acesta, ca sa putem continua lucrarile. Daca totul merge conform planului, cred ca vom termina ambele proiecte peste 2 ani, a spus primarul.

Acesta a mai informat ca lucrarile pentru aductiunea de apa sunt realizate de SC TIM SA Cluj Napoca, sursa de apa fiind barajul Varsolt. Pentru ca localitatea Recea sa poata beneficia de alimentarea cu apa, intre acest sat si centrul de comuna este prevazut spre amenajare un bazin, statia de pompare pentru intreg sistemul urmand sa fie amplasata in Varsolt.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »