Primaria vaneaza constructiile neautorizate din Zalau

Magazin Salajean 13 noiembrie 2007 0

Primaria vaneaza constructiile neautorizate din Zalau

Primaria Zalau a demarat, in aceasta perioada, o ampla actiune de control a constructiilor neautorizate din municipiu. Astfel, inspectorii Serviciului Corp Control, Privatizare si ai Serviciului de Urbanism si Amenajarea Teritoriului verifica respectarea normelor in vigoare cu privire la constructia de locuinte. In urma unor sesizari ale inspectorilor Primariei, cu privire la faptul ca sunt mai multe constructii care nu fac dovada autorizarii, am dispus ca aceste controale sa fie mai ample, si asta pentru a avea o evidenta clara a situatiei, a declarat primarul municipiului Zalau, Radu Capilnasiu.

Potrivit Primariei Zalau, in cadrul controalelor, se va avea in vedere si respectarea prevederilor autorizatiei de construire privind destinatia cladirilor (de la locuinte unifamiliale la locuinte colective).

De remarcat faptul ca, pana in prezent, in Zalau, pentru patru constructii s-a dispus sistarea lucrarilor, aplicandu-se totodata si amenzi. De asemenea, prin procesele verbale de control, au fost prevazute masuri de aducere a constructiilor la forma pentru care au fost autorizate. In astfel de situatii, amenzile pot atinge valoarea de 10.000 lei, la care se poate adauga dispunerea de demolare a constructiei. In ceea ce priveste constructiile neautorizate, de la demararea actiunii, au fost aplicate trei sanctiuni.

Constructiile neautorizate presupun efectuarea de lucrari fara detinerea autorizatiei de construire, act care se elibereaza de Primaria municipiului Zalau si confera beneficiarului dreptul de a efectua lucrari. Locuitorii municipiului care doresc sa construiasca, sa extinda o constructie existenta sau sa realizeze lucrari de modificare, trebuie sa solicite certificatul de urbanism si autorizatia de construire pentru a evita sanctiunile pe care, conform legii, avem obligatia sa le aplicam, a mai spus primarul de Zalau.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »