Primaria Poiana Blenchii, obligata sa-si retrocedeze sediul

Magazin Salajean 6 februarie 2008 0

Primaria Poiana Blenchii, obligata sa-si retrocedeze sediul Conform unei hotarari irevocabile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a Romaniei, pronuntata in noiembrie 2007, actualul sediu al primariei din comuna Poiana Blenchii urmeaza sa fie retrocedat unei persoane ce mai are de primit, pe raza aceleiasi comune, si 400 de hectare de padure. Respectiva persoana se numeste Ioan Simo si a solicitat primirea cladirilor si terenurilor mentionate anterior in calitate de fiu al lui Simon Lajos, cel care a detinut, prin donatie si cumparare, in jurul anului 1910, un conac boieresc, alte cladiri si suprafete intinse de terenuri pe raza comunei Poiana Blenchii. Lui Ioan Simo ar urma sa-i fie retrocedate: fostul conac boieresc, actualul sediu al primariei, in care mai functioneaza posta, dispensarul uman si cel veterinar si bilioteca comunala, un teren de sport, o magazie de lemne, precum si mai mult de un hectar de teren din imediata apropiere a constructiilor. Mai mult decat atat, sus-numitul mostenitor trebuie sa primeasca, conform unei hotarari a Comisiei Judetene pentru Stabilirea Dreptului de Proprietate asupra Terenurilor ce dateaza inca de la inceputul anului 2006, circa 400 de hectare de padure pe raza localitatilor Poiana Blenchii, Gostila, Falcusa si Magura.

Primarul comunei Poiana Blenchii, Augustin Chifor, suspecteaza insa faptul ca Ioan Simo nu este fiul si, deci, adevaratul mostenitor al lui Simo Lajos, proprietarul de drept. Exista o plangere penala impotriva lui Simo Ioan, la Parchetul de pe langa Judecatoria Satu Mare, pentru savarsirea infractiunilor de fals in declaratii, fals sub semnatura privata si fals privind identitatea. Un anume Berendi Gheorghe, din Satu Mare, sustine in aceasta plangere ca Ioan Simo a falsificat certificatul de nastere si cel de deces ale lui Simo Lajos, pentru a putea solicita ca mostenitor al acestuia terenuri in judetele Salaj si Satu Mare, declara edilul sef din Poiana Blenchii. Mai mult, Ioan Simo si-a schimbat numele pentru a solicita terenurile si cladirile respective, el numindu-se anterior Ioan Sabau, afirma aceeasi sursa.

Una peste alta, pana la proba contrarie, angajatii primariei din Poiana Blenchii se pregatesc de evacuare, sediul urmand oricum a fi mutat intr-o cladire noua, unde va functiona si dispensarul uman. Pentru ca, unde-i lege, nu-i tocmeala!

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »