Primaria ia masuri pentru diminuarea efectelor caniculei

Magazin Salajean 25 iulie 2007 0

Primaria ia masuri pentru diminuarea efectelor caniculei

Municipalitatea se implica serios in diminuarea caniculei prin infiintarea de noi puncte de distribuire a apei potabile. Astfel ca, in Zalau, functioneaza, inca de vineri, doua noi puncte de distribuire a apei.

Acestea sunt situate in Piata Agroalimentara din centrul orasului si in Piata Astralis, in cadrul birourilor Administratiei Pietelor.

Am prevazut initial doar un punct de distribuire a apei in Dumbrava, deoarece este o zona aglomerata, unde nu este o fantana. Incepand de vineri, avem inca doua noi puncte pentru a veni in sprijinul cetatenilor in aceasta perioada extrem de calda a declarat primarul municipiului Zalau, Radu Capilnasiu.

Referitor la organizarea unor puncte de prim ajutor alaturi de punctele de distribuire a apei, edilul informeaza ca aceasta atributie revine Autoritatii de Sanatate Publica, care de vineri asigura personal in cele doua puncte noi, respectiv Piata Centrala si Piata Astralis.

Sambata, voluntari de la Crucea Rosie au acordat asistenta premedicala in locurile amintite, iar ieri si alaltaieri au fost prezenti la punctele de distribuire a apei. In medie, la fiecare astfel de punct se consuma 45-60 de litri de apa, a spus directorul Crucii Rosii Salaj, Laura Bungenteanu.

Dorina Babos, director executiv al Directiei de Asistenta Sociala Comunitara a precizat ca, de la demararea actiunii, peste 1.000 de persoane au apelat la punctele de distribuire a apei. Astfel, la cel din Dumbrava au fost aproximativ 200 de persoane/zi – 50 litri de apa; Piata Astralis – 160 persoane/zi – 40 litri de apa si Piata Centrala – 70 persoane/zi – 20 litri de apa.

Cetatenii sunt informati de existenta punctelor de distribuire a apei si de prim-ajutor prin afise lipite la loc vizibil si vor functiona pe perioada cu temperaturi de peste 35 grade, se arata intr-un comunicat de presa remis de Primaria municipiului Zalau.

Zece salajeni au avut nevoie de ingrijiri medicale

Nici ziua de luni nu a fost una linistita pentru cadrele medicale din unitatile spitalicesti si Serviciul de Ambulanta. Purtatorul de cuvant al Autoritatii de Sanatate Publica (ASP) Salaj, Mihai Cheseli, ne-a declarat ca, in cursul zilei de luni, zece persoane au solicitat ajutorul cadrelor medicale, din care 4 au fost diagnosticati cu sindromul de deshidratare acuta, patru cu lipotimie si doi cu hipertermie.

Cel mai grav caz inregistrat a fost cele al unui baiat in varsta de 3 ani, din Cluj, si cel al unei fetite de 5 ani, ambii copii fiind inregistrati la Unitatea de Primire Urgente (UPU) din cadrul Spitalului Judetean Salaj-Zalau, cu diagnosticul de deshidratare acuta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »