Primaria faulteaza soferii zalauani

Magazin Salajean 12 februarie 2007 0

Primaria faulteaza soferii zalauani

Primarul municipiului Zalau, Radu Capilnasiu, a afirmat recent, in cadrul unei conferite de presa, ca in perioada 2000-2006 au fost eliberate peste 1.000 de autorizatii de constructie, din care 860 au fost pentru locuinte individuale (case de locuit). De asemenea, in 2006, au fost aplicate 67 de amenzi contraventionale pentru constructii fara autorizatie. Din totalul cazurilor amintite mai sus, 33 au fost inaintate in instanta, in vederea rezolvarii contestatiilor. Nu ne face placere sa fim rai si sa aplicam amenzi, insa cetatenii trebuie sa fie constienti ca regulamentele sunt facute pentru a fi respectate, nu pentru a fi incalcate, a opinat Capilnasiu.

Situatia incerta a gropii ecologice

In opinia edilului, responsabilul principal in ceea ce priveste starea actuala a gropii ecologice este Consiliul Judetean Salaj, pe care in nenumarate randuri am incercat sa ii determinam sa faca ceva pentru a reglementa situatia incerta in care se afla aceasta. Contractul de inchiriere a terenului unde este amplasata groapa ecologica expira in luna aprilie, a afirmat primarul.

Adio parcarilor neregulamentare

Toti conducatorii auto, care au prostul obicei de a parca neregulamentar pe trotuare si spatii verzi vor trebui sa se gandeasca de doua ori inainte de a mai apela la acest narav. Capilnasiu a facut cunoscut faptul ca se afa in pregatire documentatia pentru achizitia serviciului public de ridicare, transport si depozitare a autovehiculelor parcate neregulamentar pe domeniul public. In anul 2003, in Zalau existau 560 de masini abandonate pe domeniul public, pe cand, in momentul de fata, mai exista doar 100. S-au intensificat actiunile de identificare a proprietarilor de masini abandonate, carora li se trimit somatii scrise privind obligatia de a ridica autovehiculele in termen de 10 zile. De multe ori, lipsa numerelor de inmatriculare a unor autovehicule ingreuneaza bunul mers al actiunii de identificare a proprietarilor acestora. Tot mai multi posesori de masini dau dovada de lipsa de respect fata de pietoni, parcandu-le pe trotuar. In majoritatea cazurilor, pietonul este obligat sa treaca pe carosabil, crescand astfel riscul accidentelor. Vom fi foarte drastici in aceasta privinta, cu atat mai mult cu cat, impreuna cu ADP, pregatim un program de inventariere si refacere a tuturor zonelor verzi din municipiu, a precizat acesta. Pe cand, insa, un program de inventariere, refacere si multiplicare a parcarilor din municipiu?

Strazile marginase vor fi salubrizate

Capilnasiu a solicitat Directiei Generale pentru Administrarea Domeniului Public (DGADP) Salaj sa aiba in vedere aspectul salubrizarii stradale in cartierele formate din case. Pana acum, aceste cartiere nu s-au bucurat de mare atentie in ceea ce priveste curatenia stradala. Am cerut ADP-ului sa aiba in vedere ca, cel putin o data pe saptamana, sa ajunga cu salubrizarea stradala si in acele zone. In ceea ce priveste persoanele care nu respecta obligatia de a-si curata mijloacele de transport inainte de a iesi in trafic, primarul a precizat ca toti cei in cauza au fost atentionati si li s-a cerut sa-si amenajeze rampe pentru curatarea masinilor de noroi. In caz contrar, vom aplica amenzi in valoare de 400 RON.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »