Primaria Agrij se asigura impotriva inundatiilor

Magazin Salajean 28 iulie 2008 0

Primaria Agrij se asigura impotriva inundatiilorIntr-o perioada in care Salajul se confrunta cu avertizari hidrologice de cod galben, autoritatile administratiei locale din comuna Agrij desfasoara lucrari de regularizare a cursului de apa Parau pe Vale pe o lungime de 2,60 kilometri. Proiectul este finantat de Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile cu suma de 640.000 de lei, banii fiind acordati in transe. Prin proiect este prevazuta si regularizarea Vaii Agrijului pe anumite tronsoane.

SC Selina SRL Oradea (firma cu care Primaria Agrij a incheiat contractul de executare a lucrarilor) are ca termen de finalizare a proiectului finele lunii viitoare. Primarul comunei Agrij, Pamfil Berar, a declarat ca, pana in momentul de fata, reguralizarea paraului Agrij a fost efectuata, dar ca se lucreaza inca la realizarea pragurilor de fund, precum si la amenajarea unor aparatori pe mal, care sa protejeze terenul de revarsarile de apa. Tot in acest sens, pe mal vor fi realizate de catre constructor acostamente de piatra.

De altfel, Primaria Agrij a primit finantare pentru punerea in practica a acestui proiect dupa ce comuna a fost afectata, in vara anului 2006, de inundatii provocate chiar de cele doua cursuri de apa luate in aceasta vara in lucru.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »