Prima zapada nu sperie autoritatile

Magazin Salajean 13 decembrie 2010 0

Prima zapada nu sperie autoritatile

De joi, iarna si-a facut vizibil simtita prezenta, prin precepitatii sub forma de lapovita si ninsoare si prin temperaturi mai scazute decat in prima parte a saptamanii. Chiar daca joi si vineri a nins aproape fara intrerupere, pe arterele nationale si judetene s-a putut circula, drumarii au actionat pentru ca stratul de zapada sa nu se depuna pe sosele.

Din cele aflate de la seful Sectiei de Drumuri Nationale Salaj, Mircea Crisan, de joi, de la ora 16, s-a intervenit pe Meses si pe Mesteacan, iar mai apoi in tot judetul. In primele 24 de ore au actionat 20 de utilaje (raspanditoare, masini cu lama si incarcatoare) si s-au imprastiat 400 de tone de material antiderapant pe toate arterele nationale. Joi si vineri nu a fost nevoie sa fie remorcata nicio masina si niciun drum nu a fost blocat. Din cele aflate de la directorul Directiei Tehnice din cadrul Consiliului Judetean Salaj, Mircea Ghiurco, joi si vineri nu au fost probleme nici pe drumurile judetene.

Primarul comunei Plopis, Nicolae Criste, a dat asigurari ca nu s-au inregistrat blocaje spre localitatile apartinatoare, nici chiar la Fagetu, unde, an de an, zapada facea probleme participantilor la trafic. Autoritatile locale de la Plopis detin utilajele necesare intretinerii drumurilor comunale si cantitatea necesara de material antiderapant.

Si in comuna Ileanda s-a putut circula, in pofida precipitatiilor cazute. Petre Satmari, primarul de Ileanda a mentionat ca pentru satele Rogna, Negreni, Podis, administratia a incheiat cu o firma un contract de intretinere a drumurilor, iar pentru localitatile Sasa, Dabaceni, Luminis, Perii Vadului si Rastoci Primaria are in dotare utilajele necesare si materialul antiderapant (care a fost pregatit pe marginea drumurilor). In noaptea de joi spre vineri s-a intervenit si pe drumurile din comuna Simisna si, pe portiunile in panta, s-au amplasat gramezi cu sare si nisip, dupa cum a precizat primarul Calin Cristian Prodan.

Pe arterele judetene de pe raza comunei Buciumi, asa cum a aratat primarul Ioan Holhos, au actionat reprezentantii firmei care a castigat licitatia pentru interventii si se poate circula. Pentru drumurile comunale administratia locala a incheiat un contract cu firma SC Vlaicu Bodia, care are a garantat ca poate interveni cu utilajele din dotare si are material antiderapant suficient. Spre Rastolt, unde este panta mai mare, s-au pus gramezi cu material antiderapant. Primaria Dragu a pregatit, asa cum am aflat de la primarul Rodica Lazar, 40 de tone de material antiderapant, suficient pentru drumurile comunale, ce insumeaza 4 km si are in dotare un tractor cu lama si un buldozer.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »