Prima teza cu subiect unic la gimnaziu

Magazin Salajean 30 noiembrie 2007 0

Astazi este prima zi in care elevii din clasele a VII-a si a VIII-a sustin teze cu subiect unic, la limba materna. Ca in cazul examenelor de acest fel, pe care Ministerul Educatiei le-a testat in ultimii ani, si de aceasta data se vor intocmi mai multe variante de subiect, cel mai probabil, zece variante, din care va fi extras numarul biletului pentru examen. Numarul subiectului extras va fi acelasi pentru disciplinele comune claselor a VII-a si a VIII-a. Elevii vor avea doua ore din momentul primirii subiectelor pentru a le rezolva, timp in care vor fi supravegheati de doi profesori. In 5 decembrie, elevii vor fi testati inca o data, dar la matematica, iar pe 14 decembrie tezele vor fi sustinute la limba si literatura romana.

Fiecare lucrare va fi evaluata de doi profesori, altii decat cei din unitatile de invatamant de la care provin tezele. Pentru a vedea in ce masura au raspuns corect la subiectele primite, elevii vor putea consulta baremele unice de evaluare si notare care vor fi postate pe site-ul Ministerului Educatiei (www.edu.ro) dupa examen.

Evaluarea lucrarilor va dura maximum trei zile, iar contestatiile vor putea fi depuse in 11 ianuarie 2008.

Pentru acest examen, reprezentantii ministerului au prevazut ca elevii care vor fi surprinsi avand asupra lor materiale care ar putea fi folosite pentru copiat sau telefoane mobile sa fie notati cu nota 1. Acest tip de evaluare vine, la initiativa Ministerului Educatiei, sa inlocuiasca testele Nationale. Pentru prima data, subiectele vor fi transmise direct scolilor, urmand ca notele obtinute sa cantareasca 50 la suta in media de admitere la liceu.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »