Prima ninsoare a facut ravagii in Salaj

Magazin Salajean 15 octombrie 2009 0

Prima ninsoare a facut ravagii in Salaj

Prima ninsoare a cazut mai repede in acest an si circulatia pe drumurile Salajului s-a desfasurat in conditii de iarna inca de marti seara. Culmea Mesesului, Mesteacanul si drumurile din cateva comune au pus adevarate obstacole in drumul conducatorilor auto. Cat despre drumari, ei au fost luati prin surprindere, la fel ca autoritatile, care abia acum au demarat licitatiile pentru serviciile de deszapezire.

Lapovita si ninsoarea au pus stapanire pe Salaj inca de marti dupa-amiaza, codul galben anuntat de meteorologi aducand intr-adevar temperaturi mult scazute pentru aceasta perioada a anului. In doar cateva ore, drumurile au ajuns sa fie acoperite de un strat de nea de cativa centimetri, iar conducatorii auto au fost pusi in dificultate mai ales ca putini dintre ei aveau masinile pregatite cu cauciucuri de iarna.

Sute de copaci doborati pe Meses

Cel mai greu tronson a fost culmea Mesesului, unde drumul judetean DJ 108R catre comuna Treznea, a fost blocat, de circa 300 de copaci doborati pe carosabil, din cauza vantului puternic si a cantitatii mari de zapada. Primarul comunei Treznea, Emanoil Stanciu, ne-a declarat ca e dezastru si ca, desi au inceput deja actiuni pentru ridicarea copacilor de pe carosabil, lucrarile trebuie desfasurate foarte incet, intrucat exista riscul prabusirii si altor copaci din cauza cantitatii mari de zapada care ii acopera. E dezastru, nu am mai pomenit asa ceva. Au cazut copaci pe o suprafata foarte mare, au fost doborati cam 300 de copaci de vant si din cauza cantitatii mari de zapada care ii apasa. Drumul e blocat si asa va ramane doua, trei zile. Intervenim deja pentru ridicarea copacilor de pe sosea, dar trebuie sa lucram foarte incet, ca exista riscul sa se prabuseasca alti copaci peste noi, a declarat primarul Emanoil Stanciu.

Potrivit acestuia, pentru ridicarea copacilor si a crengilor de pe carosabil au fost mobilizate pe DJ 108R, pe culmea muntelui Meses, toate utilajele din dotarea administratiei locale. Am cerut ajutor Consiliului Judetean, la ISU, la Prefectura. Oricum, la cat de multa zapada e, va trebui, probabil, sa asteptam sa se topeasca. Ma tem sa nu se prabuseasca peste noi copacii daca ne grabim sa-i ridicam pe cei cazuti pe drum, a declarat primarul.

Pana la rezolvarea situatiei, drumul DJ 108R a fost blocat, iar traficul dinspre Zalau spre Treznea a fost redirectionat pe ruta Zalau

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »