Prima Casa 2, doar pentru locuintele vechi

Magazin Salajean 12 martie 2010 0

Prima Casa 2, doar pentru locuintele vechiProgramul Prima Casa 2 este functional doar pentru achizitia de locuinte deja construite, au anuntat reprezentantii Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri. Pentru imobilele care urmeaza sa fie ridicate, programul va fi disponibil in zece zile, fiind necesar un nou act normativ al Guvernului pentru a regla anumite aspecte legate de acest segment.

Potrivit oficialilor Fondului, unul dintre aspecte vizeaza modificarea legislatiei in care sa fie introdusa si garantia pentru bunurile viitoare, similar creditului ipotecar. Un alt aspect este legat de cazul in care, din asocierile de persoane pentru dezvoltarea de locuinte, se retrage unul dintre asociati.

In acest an, statul va acorda garantii in limita a 60.000 de euro, pentru imobile vechi ori deja incepute, si 70.000 de euro, pentru locuinte inca neconstruite. Pentru cumparatorii organizati in asociatii, garantia pusa la bataie ajunge la 75.000 de euro, si vizeaza casele noi. Comisionul de gestiune pentru programul Prima casa, care in prezent este de 0,37 la suta pe an, va fi majorat, dar nivelul va ramane sub 0,5 procente.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »