Prilej de sarbatoare in educatia salajeana

Magazin Salajean 15 noiembrie 2010 0

Prilej de sarbatoare in educatia salajeanaToate unitatile de invatamant din judetul Salaj sarbatoresc, incepand de astazi, pe parcursul intregii saptamani, evenimentul Zilele Invatamantului Salajean, aflat la a IV-a editie. Conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Salaj, precum si majoritatea scolilor si liceelor din judet au programate, cu acest prilej, o sumedenie de activitati.

Inspectorul general scolar al inspectoratului, Ioan Abrudan, a declarat ca pentru sarbatorirea Zilelor Invatamantul Salajean s-au inscris foarte multe unitati scolare din judet, motiv pentru care acest eveniment a fost prelungit pentru intreaga saptamana 15-21 noiembrie, fata de trei zile cat era initial. La nivelul unitatilor de invatamant din judet vor avea loc activitati educativ-culturale, astfel incat fiecare unitate sa-si puna in valoare rezultatele si realizarile obtinute pe parcursul anului scolar trecut. De asemenea, la nivelul inspectoratului se va desfasura, miercuri, Cercul Pedagogic al directorilor unitatilor de invatamant.

Ziua de joi va fi una destul de incarcata la inspectorat, fiind programate activitati de lansare de carte Cartea Scolilor Salajene, in care vor fi prezentate, pe scurt, realizarile obtinute in cursul anului scolar si un buletin informativ al scolilor. Gala Olimpicilor se va tine in aceeasi zi, in cadrul careia toti elevii care au obtinut rezultate deosebite la olimpiadele si concursurile nationale vor fi premiati, iar cadrele didactice didactice care s-au pensionat, anul trecut scolar, la limita de varsta vor primi scrisori de multumire.

Vineri este declarata zi libera pentru elevi, profesorii fiind ocupati cu Cercurile Pedagogice pe specialitati. Tot vineri, TenarisSilcotub va premia toti elevii si studentii care au incheiat anul trecut de liceu cu medii mai mari de 9,95.

Tot in aceasta saptamana, in cadrul Zilelor Invatamantului Salajean va avea loc si Concursul Interjudetean de Matematica Teodor Topan, aflat la a V-a editie.

Organizat de Scoala Gimnaziala Silvania Simleu Silvaniei, in colaborare cu ISJ Salaj si cu sprijinul Primariei orasului Simleu Silvaniei, concursul va aduna elevi din cinci judete, si anume Alba, Bihor, Cluj, Maramures si Salaj. Editia din acest an va fi una speciala, organizatorii pregatind editarea unei culegeri care sa contina subiectele propuse in cei patru ani anteriori ai concursului, precum si premiantii acestui concurs. Culegerea este pregatita de profesorii scolilor din Simleu Silvaniei, avandu-l coautor pe fostul elev al acestei scoli, olimpicul national la matematica, George Catalin Turcas, precum si castigatorul celor patru editii ale concursului.

Programul si activitatile sta-bilite pentru marcarea Zilelor Invatamantului Salajean vor fi incluse intr-o brosura.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »