Prezenta record la Bursa Locurilor de Munca

Magazin Salajean 29 septembrie 2008 0

Prezenta record la Bursa Locurilor de MuncaLa Bursa locurilor de munca pentru absolventi desfasurata vineri in Zalau, Simleu-Silvaniei si Jibou au fost puse la dispozitia persoanelor aflate in cautarea unui loc de munca 660 de posturi vacante. Potrivit directorului Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca (AJOFM) Salaj, Mircea Pop, prezenta la Bursa a fost una foarte buna, de 600 – 700 persoane. Dintre absolventii dispusi sa se angajeze, 170 au fost selectati, in vederea angajarii, iar 10 au fost angajati pe loc.

Cele mai multe dintre locurile de munca oferite au fost pentru absolventii de studii medii si doar 40 pentru absolventii de studii superioare. Aceasta in conditiile in care Salajul nu are companii mari sau multinationale ca celelalte judete vecine, care sa aiba nevoie de persoane cu studii superioare pentru posturi de manager, director etc., iar atata timp cat nu vom avea firme straine, companii mari, absolventii de studii superioare nu vor fi prea cautati, apreciaza Mircea Pop.

Pentru absolventii de studii medii au fost oferite posturi in industria prepararii conservelor, posturi de mecanic, ceramist, sofer, barman, ospatar, vanzator, muncitor constructii, tehnician laborant, receptioner, camerist, tamplar, dulgher, muncitor necalificat, reprezentan vanzari. Pentru absolventii de studii superioare agentii economici participanti la Bursa au oferit posturi de ingineri in diferite industrii, de economist dar si cateva posturi de sociolog, assistent manager si cercetator stiintific.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »