Prevederile Ordonantei privind serviciile deconcentrate raman valabile

Magazin Salajean 29 aprilie 2009 0

Guvernul nu va reveni asupra prevederilor Ordonantei de Urgenta privind deconcentratele, se arata intr-un comunicat de presa al acestei institutii. Eventualele modificari si amendari ale acestui act normativ pot fi facute urmand procedura parlamentara in momentul cand va intra in dezbaterea forului legislativ, mai precizeaza Executivul.

Surse din cadrul PDL au sugerat, ieri, ca respectiva Ordonanta ar putea suferi noi modificari, dupa o viitoare intalnire a liderilor partidelor de guvernamant cu presedintele Traian Basescu. Seful statului a cerut saptamana trecuta Guvernului sa mai reflecteze asupra continutului acestui act normativ.

Pe de alta parte, liberalii au anuntat ieri ca vor face o sesizare la Avocatul Poporului pentru atacarea la Curtea Constitutionala a respectivei Ordonante si o alta la Comisia Europeana. Totodata, PNL va acorda asistenta juridica functionarilor afectati de prevederile noii legi.

Si sindicatele au demarat ieri primele actiuni concrete de atacare a actului normativ privind descentralizarea institutiilor publice, considerand ca aceasta Lege va avea consecinte grave pe piata muncii. Sindicalistii cer dezbaterea publica a Ordonantei, amenintand ca daca in curs de o luna nu se va raspunde pozitiv vor trece la atacarea problemei in justitie. Tot ieri, Cartel Alfa a trimis o interpelare Avocatului Poporului pentru a ataca Ordonanta ca neconstitutionala. Peste doua saptamani, mai multe sindicate vor transmite Organizatiei Internationale a Muncii (OIM) o plangere referitoare la intentia statului de a subordona politic Inspectia Muncii.

Potrivit OUG, care a fost publicata miercuri, 22 aprilie, in Monitorul Oficial, functiile care confera calitatea de conducator al serviciilor publice deconcentrate se desfiinteaza in termen de 32 de zile de la data intrarii in vigoare a Ordonantei.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »