Prescolarii si scolarii din Zalau – la lectia de prevenire a incendiilor

Magazin Salajean 27 februarie 2009 0

Prescolarii si scolarii din Zalau - la lectia de prevenire a incendiilorCampania nationala O casa sigura – o viata in plus: respectati masurile de prevenire a demarat la Zalau pe data de 25 februarie in scoli, iar pe 26 februarie si la gradinite. Prima unitate de invatamant vizitata de reprezentantii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Porolissum (ISU) Salaj a fost Scoala cu clasele I-VIII Simion Barnutiu din Zalau. Inspectorii le-au explicat copiilor, pe intelesul lor, ceea ce inseamna jocul cu focul si faptul ca nerespectarea acestei reguli poate duce la tragedii. Copiii s-au aratat foarte deschisi la discutii, acestia povestindu-le pompierilor foarte multe evenimente traite chiar de ei sau povestite lor de catre parinti. Campania are ca scop reducerea numarului de incendii la gospodariile cetatenesti. De mentionat este faptul ca, din totalul de incendii inregistrate anul trecut, 7,5 la suta au avut drept cauza jocul copiilor cu focul, ne-a comunicat Andrei Crisan, purtator de cuvant in cadrul ISU Salaj. La finalul intalnirii, cadrele Inspectiei de Prevenire le-au daruit copiilor cate o carte de colorat cu tematica de prevenire a incendiilor, acestia aratandu-se foarte fericiti de cadoul primit.

Pompierii din cadrul ISU Salaj si-au continuat activitatile de instruire si in randul prescolarilor, lansarea campaniei O casa sigura – o viata in plus: respectati masurile de prevenire avand loc la Gradinita Nr. 2 din Zalau. Viitorii scolari (grupa pregatitoare) au fost deosebit de atenti la explicatiile cadrelor din Compartimentul Pregatirea Populatiei din cadrul Inspectia de Prevenire a ISU Salaj. Copiii au stiut sa raspunda corect la intrebarile Ioanei Crisan, ofiter in cadrul Compartimentului Pregatirea Populatiei. Ea le-a prezentat printr-o poveste intitulata Un erou pentru sora mai mica, riscurile jocului cu focul. Desi la varste fragede, acestia au stiut ce inseamna expresia substanta inflamabila si la ce pericol se supun jucandu-se cu acestea. De asemenea, micutii si-au exprimat entuziasmul fata de materialele de informare preventiva, si anume afise, carti de colorat, autocolante etc., pe care pompierii le-au impartit copiilor. Speram ca toti copiii din Zalau sa participe la campania de instruire in prevenirea incendiilor. Multumim pe aceasta cale tuturor societatilor comerciale si celor care ne-au sprijitit in realizarea materialelor de informare preventiva, a precizat Sorin Muresan, adjunct al inspectorului sef al ISU Salaj. La eveniment a participat si Ema Constanta, seful Servciului Analiza Riscuri din cadrul Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta. Am initiat aceasta campanie de prevenire tocmai pentru ca 70 la suta din incendii au avut loc la locuinte sau in anexele gospodaresti. Aceasta saptamana a fost dedicata si stabilirii de metode si mijloace educative pe care o sa le folosim in perioada urmatoare a campaniei, ne-a comunicat Ema Constanta. Si directoarea Gradinitei Nr. 2, Maria Labo, s-a aratat foarte multumita de activitatile desfasurate de pompieri. Copiii sunt foarte receptivi la aceasta varsta, motiv pentru care am incheiat un contract de colaborare cu ISU Salaj. Instruirea lor la varste fragede are urmari benefice pentru cand vor creste mari, a afirmat Maria Labo.

Campania O casa sigura – o viata in plus: respectati masurile de prevenire se va desfasura pe parcursul mai multor ani, avand ca tel instruirea copiilor pe linia prevenirii incendiilor, precum si implementarea unui comportament corect in cazul producerii unor situatii de urgenta.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »