Presa locala si directorii deconcentratelor, fata in fata timp de o ora

Magazin Salajean 22 octombrie 2007 0

Prima mare actiune pe care a desfasurat-o Asociatia Jurnalistilor din Salaj a fost o intalnire cu directorii institutiilor deconcentrate din judet si purtatorii de cuvant ai acestora. Astfel, la Prefectura Salaj, timp de o ora, vineri a fost discutat aspectul comunicarii pe care mass media locala o are cu deconcentratele.

Problemele punctate de presa au fost exclusivitatea informatiilor, punctualitatea cu care intrebarile jurnalistilor primesc raspuns, precum si faptul ca in unele institutii publice conferintele de presa lipsesc cu desavarsire. Bulina neagra din partea presei a primit Inspectoratul de Stat in Constructii Salaj, care in 4 ani nu a organizat intalniri cu presa, tot aici fiind amintita si Directia Judeteana de Statistica Salaj. Daca directorul acesteia din urma a spus ca, totusi, raspunde prompt la intrebarile presei, in cazul Inspectoratului de Stat in Constructii nu a fost prezent la intalnirea de vineri nici un reprezentant. A mai fost subliniat faptul ca, de multe ori, directorii deconcentratelor nu raspund la solicitarile presei, argumentand in schimb ca nu au primit datele oficiale de la Bucuresti. A avea informatii de la centru, dar nu si din teritoriu este un lucru nefiresc, au spus reprezentantii mass media.

De cealalta parte, directorii deconcentratelor au apreciat relatia cu presa ca una in general buna. Inspectorul scolar general Ioan Abrudan a remarcat, totusi, ca unele subiecte ar putea fi abordate mai serios in presa locala. Directorul Directiei pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala Salaj, Ioan Bujita, a spus ca unele intrebari ale jurnalistilor nu pot primi raspuns pana cand modificarile aduse legislatiei de autoritatile centrale nu apar si in Monitorul Oficial.

La randul lui, prefectul Salajului, Andrei Todea, a spus ca pentru a facilita accesul informatiei catre presa, va dispune intocmirea unei liste cu toate redactiile din Salaj si datele de contact pentru fiecare din ele, aceasta lista urmand sa fie transmisa deconcentratelor saptamana viitoare.

De asemenea, prefectul Todea a subliniat ca nu toate institutiile deconcentrate trebuie sa aiba purtatori de cuvant, ci doar cele mari, cu o activitate mai extinsa. Acolo, insa, unde purtatorii de cuvant exista, acestia trebuie sa fie pregatiti sa raspunda cu promptitudine la solicitarile presei, a conchis Andrei Todea.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »