Preotul Ioan Ghiurco a fost numit vicar administrativ al Episcopiei Salajului

Magazin Salajean 25 august 2008 0

P. C. Pr. Ioan Ghiurco a fost numit vineri, 22 august, prin decizie chiriarhala, vicar administrativ in cadrul Episcopiei Salajului. Sedinta de numire de la sfarsitul saptamanii trecute a fost prezidata de Prea Sfintia Sa Dr. Petroniu Florea si a avut loc ca urmare a aprobarii de catre Secretariatul de Stat pentru Culte a finantarii in schema de functii a Episcopiei Salajului a postului de vicar administrativ.

Functia in discutie presupune conducerea Cancelariei Eparhiale si supravegherea ducerii la indeplinire a hotararilor organelor deliberative si executive eparhiale; studierea si propunerea spre dezbaterea Consiliului Eparhial si Permenentei Consiliului Eparhial a problemelor de ordin organizatoric survenite de la Adunarea National Bisericeasca, Consiliul National Bisericesc, Patriarhie, Mitropolie, Adunarea Eparhiala, Protopopiate, Parohii; verificarea in teren si coordonarea activitatii pastoral – misionara de pastrare si consolidare a credintei Ortodoxe, raportand Chiriarhului cele constatate.

Ca un prim demers in functie, noul parinte vicar administrativ, Ioan Ghiurco, se va ingriji de finalizarea lucrarilor la catedrala episcopala si de construirea noului sediu eparhial.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »