Premii si mentiuni pentru tinere sperante

Magazin Salajean 10 decembrie 2008 0

Premii si mentiuni pentru  tinere sperante Aflat la a V-a editie, Concursul de Matematica Tinere sperante a devenit din 2008 interjudetean. Astfel, alaturi de Centrele de Excelenta din judetul Maramures au participat si elevii inscrisi in Centrele de Excelenta Valcea, Dej, Bistrita, Satu Mare, Simleu Silvaniei si Zalau. In perioada 5-7 decembrie 2008, s-a desfasurat la Baia Mare Concursul Interjudetean de matematica Tinere sperante. Organizat de Inspectoratul Scolar al Judetului Maramures, Societatea de Stiinte Matematice – filiala Maramures, Centrul Judetean pentru Tinerii Capabili de Performanta Maramures si Scoala cu clasele I-VIII Nicolae Iorga Baia Mare, concursul se adreseaza elevilor de la Centrele de Excelenta, avand ca obiectiv descoperirea si promovarea tinerelor sperante ale matematicii.

Judetul Salaj a participat cu doua echipaje de 11, respectiv 13 elevi de gimnaziu, reprezentand Centrele de Excelenta Simleu Silvaniei si Zalau insotiti de prof. Mastan Ioan de la Scoala Gimnaziala Silvania Simleu Silvaniei si de prof. Jako Daniela de la Scoala Gimnaziala Gheorghe Lazar Zalau. La proba pe echipe, desfasurata in data de 5 decembrie 2008, echipajele din Salaj au obtinut rezultate foarte bune, elevii situandu-se in prima jumatate a clasamentelor. Au obtinut mentiune echipajele Centrului de Excelenta Zalau la clasele:

– a V-a: Basa Alexandru si Lesutan Vlad de la Sc. gimn. Mihai Eminescu Zalau si Lucaciu Catalin – Sc. Gimnaziala Simion Barnutiu;

– a VI-a: Brisc Oana si Pop Stanca Florina – Sc. gimn. Mihai Eminescu Zalau si Turda Evelina Sc. Gimnaziala Porolissum Zalau;

– a VIII-a: Muresan Horea – Sc. Gimnaziala Mihai Eminescu Zalau, Souca Mihai – Sc. gimn. Gheorghe Lazar Zalau si Lazar Alexandru – Sc. Gimnaziala Corneliu Coposu Zalau.

La proba individuala, desfasurata in data de 6 decembrie 2008, rezultatele obtinute de elevii Centrului de Excelenta Zalau au obtinut rezultate de exceptie. Astfel, la clasa a V-a, elevul Lesutan Vlad de la Sc. Gimnaziala Mihai Eminescu Zalau a obtinut premiul II, la clasa a VI-a, eleva Brisc Oana de la Sc. Gimnaziala Mihai Eminescu Zalau a primit premiul III, pentru clasa a VII-a, Popo Diana Lavinia, eleva la Sc. Gimnaziala Gheorghe Lazar Zalau, si Muresan Horea de la Sc. Gimnaziala Mihai Eminescu Zalau, au obtinut mentiune. Felicitari tuturor elevilor participanti, premiantilor si profesorilor care i-au pregatit la clasa sau in cadrul grupelor de excelenta.

Premii si la Comunicari Stiintifice

In data de 6 decembrie 2008 s-a desfasurat a VI-a editie a Sesiunii de Comunicari stiintifice in domeniul matematicii Fata-n fata cu adevarul. Desfasurat la Liceul Teoretic Emil Racovita Baia Mare, concursul a devenit din 2008 interjudetean prin participarea elevilor din judetele Maramures, Satu-Mare, Salaj si Cluj. La editia organizata de Inspectoratul Scolar al Judetului Maramures, Societatea de Stiinte Matematice – filiala Maramures, Liceul Teoretic Emil Racovita Baia Mare, Centrul Judetean pentru Tinerii Capabili de Performanta Maramures si Asociatia Pro Matematica, lucrarile sesiunii au fost prezidate de prof. univ. dr. Vasile Berinde, presedintele Societatii de Stiinte Matematice – filiala Maramures.

Sesiunea s-a desfasurat in sectiuni cate una pentru clasele VII-VIII, a IX-a, a X-a, a XI-a algebra, a XII-a analiza matematica respectiv clasa a XII-a, fiind prezentate in total 131 de comunicari de inalta valoare stiintifica.

Din judetul Salaj, au fost inscrise patru lucrari:

– la clasa a IX-a: Metode de demonstrare a inegalitatilor, lucrare prezentata de Pop Daniel si Sanda Pop, elevi la C.N. Simion Barnutiu Simleu Silvaniei, profesor coordonator Haiduc Sorina.

– la clasa a X-a: Inegalitati algebrice, geometrice si logaritmice, lucrare prezentata de Racolta Remus si Rosca Bogdan, elevi la C.N. Simion Barnutiu Simleul Silvaniei, profesor coordonator Crisan Teodor.

– la clasa a XI-a: Tehnici de rezolvare a unor probleme de concurs, lucrare prezentata de Turcas George Catalin si Tulbure Diana Doina, elevi la C.N. Simion Barnutiu Simleu Silvaniei Haiduc Sorina.

– la clasa a XII-a: Elemente de combinatorica a grupurilor finite, lucrare prezentata de Marchis Dan, elev la C.N. Silvania Zalau, profesor coordonator Tuduce Florian.

Din cele patru lucrari inscrise in concurs, trei au fost premiate: elevii claselor a XI-a si a XII-a au obtinut locul I, iar cei din clasele a IX-a, mentiune. Felicitari elevilor premianti si profesorilor coordonatori.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »