Pregatiri pentru securizarea permiselor de conducere

Magazin Salajean 25 noiembrie 2008 0

Pregatiri pentru securizarea permiselor de conducereAvand in vedere trecerea la emiterea securizata a noilor modele de certificate de inmatriculare si permise de conducere, Serviciul Public Comunitar, Regim Permise de Conducere si Inmatriculari Vehicule (SPCRPCIV) Salaj face cunoscut faptul ca, in zilele de 2 si 3 decembrie, va avea program normal cu publicul, cu exceptia eliberarilor. In aceste zile, SPCRPCIV nu va emite certificate de inmatriculare si premise de conducere. Mai mult, in 3 decembrie, nu se va sustine examenul teoretic, pe calculator, pentru scoala de soferi, urmand ca in 4 decembrie sa se revina la programul normal.

Reamintim faptul ca noul model de permis auto va fi editat in judetul nostru de catre SPCRPCIV Salaj, incepand cu primele zile ale lunii viitoare. Potrivit lui Remus Stanciu, seful Serviciului, noul model de permis va pastra forma veche, insa va fi realizat conform normelor Uniunii Europene, pe suport unicarbonat, iar datele si fotografia vor fi gravate cu laser. De retinut ca permisul european de conducere va fi foarte greu de falsificat, intrucat va prezenta o serie de elemente de siguranta, lizibile doar in anumite conditii. Mai mult, actul va avea o serie de coduri prin care vor fi reliefate anumite restrictii, cum ar fi cutia automata sau manuala a autovehicului.

Incepand de luna viitoare, SPCRPCIV Salaj va elibera si primele certificate de inmatriculare a autovehiculelor la standard european. Astfel, noul tip de act va avea mai putine date decat cel eliberat in momentul de fata, insa va include data primei inmatriculari si alte date referitoare la titularul autovehiculului, precum si un cod de omologare comunitara.

Comentarii

comments

Lasa un Raspuns »